Ontzwangeren

Ontzwangeren

Er wordt gezegd dat een vrouw 9 maanden nodig heeft na de bevalling om te ‘ontzwangeren’. Ik ben nu officieel ‘ontzwangerd’, want mijn zoontje is alweer 9 maanden. Wat is de tijd toch voorbij gevlogen! Ik sta er soms niet bij stil, maar ik geniet van elk moment.

9 maanden verder

9 maandjes terug was ik bevallen van mijn zoontje, the best day in my life. Ik herinner me nog tijdens de afspraken van het consultatiebureau dat ze aangaven dat een vrouw 9 maanden moest ontzwangeren. Ik moest vier weken herstellen na mijn bevalling. Het was even wennen, maar ik kreeg enorm veel steun van mijn familie. Er komt ineens ZOVEEL op je af, maar dat kleine mannetje maakt meteen alles goed. Ik moest in het begin wel wennen, want ik zat vol hormonen. Ik kon om letterlijk ALLES huilen. Als de baby zo lief keek, werd ik al emotioneel. Als mensen eruit moesten bij The Voice huilde ik zelfs keihard mee. Don’t get me started on dramatic movies. Ik dacht OMG, this has to stop! Na een paar maanden nam het gelukkig af :).

Mijn lieve prins sliep eigenlijk vrijwel meteen door, voor tips zie: Tips om je baby beter te laten slapen. Hij is verder een gulzige eter, een lieve jongen en echt de liefde van mijn leven. Ikheb met trots 5.5 maandjes borstvoeding, maar helaas liep dat terug. Na 4 maandjes eet hij alleen maar verse hapjes. Ik vind het meal preppen ook leuk voor Joshua en hij is echt een makkelijke eter, dus hier kunnen we lekker mee spelen.

Afgelopen maanden heb ik echt een groei gezien in mezelf. Joshua heeft mij op zoveel vlakken volwassener gemaakt (het moet natuurlijk ook), maar hij haalt echt het beste uit mezelf. Het is enorm wennen moeder zijn, maar het is het beste wat er is. Soms vond ik het enorm zwaar, maar ik weet waar ik het voor doe. Het was voor mijn vriend en mezelf erg uitdagend, maar we genieten elke dag enorm van Joshua. We werken beide, we genieten allebei en werken als een team! Daarnaast wilde ik alles ‘perfect’ doen, nou.. perfect bestaat niet. Ik ben enorm trots hoe mijn vriend en ik het doen!

Ik schrik er zelf ook van hoe snel alles bij Joshua gaat. Van zijn eerste lach, eerste hapje, kruipen en nu probeert hij zelf al te lopen (het gaat ook allemaal zo snel).

Voorheen zeiden medemama’s, Hellen geniet ervan, want voor je het weet is je baby alweer 1 jaar oud. En ik dacht, nou nou, overdrijven is een vak. Well… everyone was right!!

Wat ik alle moeders wil doorgeven, is: Don’t be too hard for yourself, you are already doing a GREAT job!

Wat ik nu meer ga doen, is het volgende:

–       Meer treat yourself- dagen inschakelen;

–       Gezonder eten;

–       Meer sporten;

–       Werken aan mijn onderneming;

–       Liefdevol blijven;

–       MEER GENIETEN!

Moesten jullie ‘ontzwangeren’? Bij mij was het niet nodig, ik moest alleen de eerste, twee maanden enorm wennen ivm herstel. Daarna ging alles enorm goed! Hoe waren jullie eerste negen maanden?

20 Reacties

 1. april 29, 2017 / 7:28 am

  Hahahaha mooi he, dat cliché’s steeds weer waarheden zijn. Mooie blog heb je, je hebt geen twitter icoon maar ik deel je link wel. Ga zo door.

  Liefs Sher

 2. babymomtalk
  Auteur
  april 29, 2017 / 10:42 am

  Ja, het is echt heel leuk om te zien! Dank je wel en ik heb helaas nog geen Twitter. Lief dat je mijn blog wil delen! Liefs, Hellen

 3. juni 14, 2017 / 10:52 am

  Zo zie je jezelf ineens ouder worden hé? Haha. Het lijkt mij ook dat je volwassener wordt. Geniet ervan!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 14, 2017 / 1:31 pm

   Hahah jazeker, dank je wel!!

 4. juni 14, 2017 / 10:58 am

  Ah, wat een lieve tekst; het stuk waar je zegt dat hij het beste uit jou haalt. Wat fijn dat hij zo’n goede invloed op je heeft (en goed kan slapen). 🙂 Veel succes met je nieuwe doelen!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 16, 2017 / 10:11 am

   Ahh dank je wel, het is ook echt zo. Ja, omg ik ben dankbaar dat hij zo goed doorslaapt hhahah. Geeft me veel rust 😀

 5. juni 14, 2017 / 11:12 am

  Voor mijn gevoel duurde het inderdaad wel zo’n 9 maanden voordat ik weer helemaal ‘normaal’ was. Dan was ik meestal ook weer op gewicht.

  Mijn sport als moeder is hardlopen. Ideaal. Je kunt het altijd en overal doen!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 16, 2017 / 10:10 am

   Ja, het is enorm wennen, want je lichaam moet herstellen. Je moet echt even bijkomen haha

 6. juni 14, 2017 / 2:16 pm

  Ik denk niet dat het ontzwangeren was maar de verkeerde pil die ik gebruikte… Veel klachten gehad die er op leken maar naar weer bij mijn eigen dokter geweest te zijn melde hij even dat ik aan een hele verkeerde pil zat 😛

 7. juni 14, 2017 / 2:37 pm

  Ik hoefde niet echt te ontzwangeren en qua gewicht zat ik een week naar de bevalling op mijn gewicht zoals voor de zwangerschap. Het gaat ook snel mijn dochter is nu 4 jaar. Qua wennen etc. vond ik zelf het eerste jaar wel het zwaarste.

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 16, 2017 / 10:10 am

   Aaah wat heerlijk dat je meteen op je gewicht zat. Ja, het eerste jaar is zeker zwaar en uitdagend. Ons zoontje is gelukkig heel lief en slaapt goed, dus wij genieten nu ook van alles. Je dochter is nu al groot joh, geniet ervan 😀

 8. juni 14, 2017 / 3:32 pm

  Ooh, wat heb je dit mooi verwoord! En heel veel succes met jouw doelen meid, dat gaat je zeker en vast lukken!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 16, 2017 / 10:09 am

   Dank je wel en heel lief. Ja ik heb er zin in en alles gaat so far, so good!

 9. juni 14, 2017 / 3:34 pm

  Grappig om dan zo achteraf erop terug te kijken en dan te kunnen zien of het klopt wat er gezegd was. Ik ben geen moeder dus kan het niet herkennen

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 16, 2017 / 10:09 am

   Ja, het is zo bijzonder en speciaal.

 10. juni 14, 2017 / 5:30 pm

  Ik moest vooral na de bevalling ook eerst herstellen, en mijn dochtertje ook. Mijn dochtertje is middels een keizersnede 3 maanden te vroeg gehaald. Omdat ik moest herstellen en zij op de afdeling neonatologie lag, kon ik haar niet direct zien. Toen ik haar eindelijk zag voelde ik mij geen moeder, want ik had er niets van meegekregen, voor mijn gevoel zat ze nog in mijn buik. Ik kon juist eerst geen emoties tonen. Toen ik eindelijk kon huilen om mijn dochtertje voelde ik mij ook pas echt moeder. Daar heb ik het heel moeilijk mee gehad. Toen heb ik een periode gehad dat ik me echt een melkkoe voelde. Ik wilde mijn dochtertje borstvoeding geven, maar de eerste 3 maanden kreeg zij mijn borstvoeding door de sonde. Al die tiid heb ik een paar keer per dag zitten kolven, het was echt niet leuk meer. Qua gewicht viel het bij mij wel mee. Verder heb ik weinig last gehad van ontzwangeren, alleen het feit dat ik de zwangerschap graag had willen voltooien. Sorry voor mijn lange verhaal.

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 16, 2017 / 10:08 am

   Aahh dat lijkt me inderdaad zwaar, maar wat goed dat het daarna weer goed ging. Ik heb dat zelf niet gehad en ja borstvoeding haha, je voelt je idd een melkkoe. Ik heb zes maanden bv gegeven en het was soms wel zwaar hoor. Ik was aangekomen, maar ik train nu weer wekelijks en geniet elke dag van mijn zoontje. En een verhaal is nooit te lang topmama.

 11. juni 15, 2017 / 2:38 pm

  Leuke artikel Geniet lekker van je kleine en ook van jezelf!!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 16, 2017 / 10:08 am

   Dank je wel, zal ik zeker doen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *