Zwanger en naar een festival? Dit zeggen de onderzoekers over:

Zwanger en naar een festival? Dit zeggen de onderzoekers over:

Binnenkort start het festivalseizoen! Zonnetje schijnt en verschillende festivals zoals Koningdag, Bevrijdingsdag en nog veel meer komen eraan. Maar kan je als zwangere naar een festival?

Tijdens je zwangerschap wil je natuurlijk genieten, maar kan je als zwangere vrouw naar een festival? Volgens het onderzoek van de Universiteit van Gent wordt dit afgeraden, vanwege de gehoorschade die je baby kan oplopen. Het geluid namelijk dwars door de buikwand heen.

Wie zwanger is, blijft het best weg van festivals.  Gehoorschade bij ongeboren kinderen is volgens hem een onderkend probleem. Nochtans zijn er veel baby’s met gehoorproblemen. Dat zegt audioloog Bart Vinck (UGent).

Het aantal decibel op een festival ligt al gauw rond de honderd, volgens audioloog Bart Vinck. En aangezien de buikwand dus maar vijf decibel dempt, heeft je baby toch nog 95 decibel te verwerken. Ter vergelijking: dat is evenveel als een harde motor. De oren van een ongeboren kind zijn al na drie maanden ontwikkeld, waardoor ze het geluid dus gewoon meekrijgen, volgens de Nationale Hoorstichting.

Bron: HLN
Beeld: Shutterstock

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *