Mama’s let op!

Mama’s let op!

Het is bloedheet in Nederland! Met het warme weer wil je je kindje koel houden in de kinderwagen, maar doe dit niet met een doek. Een video die viral ging laat zien hoe heet een kinderwagen wordt als je het afdekt met een doek.

In de video worden twee kinderwagens naast elkaar gezet. Eén zonder doek en één met. De temperatuur loopt bij de kinderwagen met doek op tot maar liefst 39.2 graden.

Zweedse medici waarschuwen al langer voor het gebruik van een doek. Je beschermt je kind misschien wel tegen verbranding, maar het risico is dat je voor oververhitting zorgt. En dat binnen een half uur. Bekijk hier de video

Soms werken goede bedoelingen niet.Dek kinderwagens of Maxi Cosi's niet af met dit warme weer. De temperatuur bij je kindje loopt als snel erg hoog op.Let goed op de linker thermometer…

Geplaatst door Brandbewust BHV & EHBO op Donderdag 7 juni 2018

Ook Veiligheid NL waarschuwt voor het gebruiken van doeken bij kinderwagens. “De beste manier om je baby te beschermen tegen de zon is het gebruik van een parasolletje op de kinderwagen”, vertelt Mieke Cotterink van Veiligheid NL.

Veiligheid NL raadt het gebruik van doeken trouwens niet helemaal af. Cotterink: “Zorg er alleen wel voor dat er voldoende frisse lucht in de wagen komt, sluit de kap nooit helemaal af, maar maak de doek bijvoorbeeld vast aan de duwstang zodat er nog genoeg ruimte open is.”

Bron: RTL Nieuws
Beeld: BrandBewust

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *