Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Color is the new black?

Hi allemaal! Ik ben Samantha en ik ben een 26 jarige girlsmom uit Almere. Mijn mooie meisje Alix is op 23 juni 2017 vijf weken te vroeg geboren wat de nodige emoties heeft gekost, maar alles gaat nu gelukkig erg goed!

Voor de zwangerschap zat ik op een maatje 36, maar droeg ik het liefste shirts in maat L. Oversized, I love it! Al vroeg in de zwangerschap werd mijn buikje zichtbaar en begonnen mijn jeans mijn buik af te knellen. Ik kocht een zwangerschapsbroek, maar wel een flaired model. Zwanger zijn betekent niet dat je er gelijk als een moeke bij moet lopen, toch? Maar ook deze broek begon al heel gauw heel erg strak te zitten. Ik kwam aan. Nogal snel. En veel ook!

Mijn maatje 36 kleding verdween in een aantal dozen en maakte plaats voor zwarte leggings en broeken met een elastiek randje. Broeken met glitter, dat dan weer wel. Aangezien ik al jaren oversized shirts draag hoefde ik weinig nieuwe shirts te kopen, mazzeltje! Maar wie had gedacht dat mijn schoenmaat ook zou veranderen?! Niemand had mij dat verteld. Al m’n gympen kreeg ik niet meer aan, laat staan m’n Dr. Martens. Maar ik vertikte het om ook m’n schoenen een maat groter te kopen voor 9 maanden zwangerschap en dus forceerde ik m’n voeten in m’n gympen en Dr. Martens. Echt waar, de boze stiefzussen van Assepoester zijn er niets bij. Maar goed, nog even en het zou voorbij zijn. Dan zou ik bevallen en zou ik binnen no-time weer op gewicht zijn.

Wat een grap. Nu ruim twee maanden na de bevalling ben ik nog steeds veel zwaarder dan ik was. Heb ik jeans nodig in twee maten groter dan gewend, zijn m’n oversized shirts ineens niet meer zo oversized en heb ik nog steeds een forceer stand als het op m’n schoenen aankomt. Conclusie? Ik heb voorlopig nog een kast vol onbruikbaarheden. M’n zwangerschapsjeans kan ik niet aan. Raar dat elastische randje zonder babybuik. M’n gewone jeans komen nog niet eens over m’n enkels en m’n shirts verbergen de “post babybelly situation” ook niet echt. Nog steeds legging life dan maar? Nu draag ik vaker kleur in plaats van alleen maar zwart, misschien leidt het af?! Maar weet je wat? Ik heb een mooi meisje op de wereld gebracht die sowieso de shine pakt, dus zo lang ik maar met haar de deur uit ga let niemand op m’n outfits die nog steeds niet helemaal on point zijn. Toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *