Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was
 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

  Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

Anastasia stopt MS!

Anastasia stopt MS!

Wij delen het verhaal van Anastasia en wij hopen enorm dat ze haar doel behaald! Wil je meer weten? Lees dan verder!

Hi, ik ben Anastasia, 34 jaar, getrouwd met Michael en samen hebben wij 3 prachtige kinderen. Ik ben van nature ondernemend, ambitieus en ga er graag op uit met mijn gezin. Ik zou mijzelf omschrijven als een echte levensgenieter. Helaas kan ik steeds minder van het leven genieten omdat ik MS heb.

Op mijn 24e kreeg ik gezondheidsklachten en een jaar later is de diagnose MS definitief vastgesteld. Mijn wereld stortte in. Ondanks het slechte vooruitzicht besloot ik om MS mijn leven niet te laten overheersen. Ik heb mijn rechtenstudie afgerond aan de VU, mijn gezin uitgebreid en ik bleef met een positieve blik kijken naar de toekomst. Mijn grootste droom was advocaat worden zodat ik mij kon inzetten voor de hulpbehoevenden van onze samenleving. Ik heb altijd goede hoop gehad dat deze droom werkelijkheid zou worden, maar tevergeefs.

De laatste jaren is MS een keiharde inhaalslag aan het maken. Ik kan inmiddels niet meer zelfstandig lopen. Wij verhuisden van Amsterdam naar Lelystad om meer te kunnen wandelen in de natuur, maar in plaats daarvan word ik geduwd in een rolstoel door mijn gezin. Ik heb spasmes in mijn benen, mijn voeten zijn gevoelloos, mijn balans is verslechterd en ik heb dagelijks pijn. Dit is niet de toekomst die ik voor ogen had. Dit heb ik niet gewild voor mijzelf, maar vooral niet voor mijn gezin. Door MS kan ik niet de actieve moeder zijn die ik wil zijn. Ik wil zelfstandig met mijn kinderen naar de speeltuin wandelen en sportieve uitjes met ze maken.

Om te kunnen leven zonder hulpmiddelen moet MS een halt toegeroepen worden. De enige mogelijkheid om mijn achteruitgang te stoppen is een stamceltransplantatie. Dit wordt niet in Nederland uitgevoerd en wordt ook niet vergoed. In Mexico kom ik in aanmerking voor een stamceltransplantatie. De kosten voor deze behandeling bedragen in totaal € 60.000. Helaas beschik ik niet over zoveel geld. Ik heb heel veel hulp nodig om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Door het verwerven van donaties en door het organiseren van acties hoop ik het benodigde bedrag binnen te halen.

Ik strijd tegen MS voor mijn kinderen. Strijd jij met mij mee door te doneren?

Doneer hier!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *