Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

  Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Pre-order een mok voor jouw cool kid!

  Pre-order een mok voor jouw cool kid!

Bestaat er een ideale leeftijdsverschil tussen kinderen?

Bestaat er een ideale leeftijdsverschil tussen kinderen?

Toen ik vertelde dat ik zwanger was, was iedereen enorm enthousiast. Maar ik krijg ook de vraag: Je hebt dan wel een groot leeftijdsverschil? Ik ben me daar natuurlijk van bewust, maar bestaat er een perfecte leeftijdsverschil? Dat is er wel…

Uit onderzoek is gebleken dat vier jaar een ideale leeftijdsverschil is tussen kinderen. Dit komt wel uit een onderzoek van 2019. Je hebt veel gezinnen met kinderen met weinig leeftijdsverschil en veel gezinnen met een groot leeftijdsverschil.

Mijn dochter is pas geboren, maar ik merk dat mijn zoon enorm betrokken is en het geweldig vindt om een grote broer te zijn. Tuurlijk zitten ze in andere fases. Hij zit in groep 3, heeft echt zijn activiteiten naast school, vriendjes en ga zo maar door. Mijn dochter is net geboren, dus echt een newborn.

Voor ons als ouders is het enorm fijn dat onze zoon Joshua snapt dat hij een grote broer is, zijn zusje er is. Hij is ook helemaal niet jaloers, maar juist trots.

Ik merk wel dat veel mensen schrikken en meteen zeggen: je moet weer in de luiers na al die jaren. Jeetje, het lijkt me echt wennen en ga zo maar door.

Ik snap het wel hoor, want ik vond het tijdens mijn zwangerschap ook erg spannend maar we hebben het al eerder gedaan. Het fijne is, dat we alles als een team doen en alles totzover goed gaat.

Nu ben ik benieuwd! Hoeveel schelen jouw kids?

Beeld: Pixabay

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *