Brownies met cashew-karamel laag

Brownies met cashew-karamel laag

Het lijkt een hele waslijst misschien. Maar de brownie is echt gemakkelijk om te maken! Het is een kwestie van de chocolade smelten, natte ingrediënten mixen en de droge ingrediënten. Vervolgens maak je daar een beslag van. Echt té lekker, helemaal met die laag “karamel” erop. 
Wat heb je nodig?

Voor de brownie:
– 225 ml warm water
– 100 gram cacao poeder
– 80 gram pure chocolade
– 2 eieren
– 75 gram cashew pasta
– 125 ml melk 
– 75 gram kokosbloesemsuiker
– 50 gram pindakaas
– 60 gram eiwitpoeder (neutraal of vanille)
– 75 gram ultra fine oats
– 5 gram baking soda
– 1 tl vanille extract
– snuf zout 

Voor de cashew karamel:
– 100 ml melk
– 100 gram cashew pasta
– 20 gram honing 
– 5 gram maizena 

Als toppping: twee handjes van walnoten en pecannoten gehakt.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en zet opzij.
  2. Meng het warme water met de cacaopoeder en mix het geheel door elkaar zodat er geen klontjes meer zijn. Roer nu ook de stukjes pure chocolade door het mengsel tot deze gesmolten zijn. Zet het mengsel opzij.
  3. Meng in een andere kom de eieren, amandelpasta, kokosbloesemsuiker, melk en vanille extract tot een glad mengsel en zet opzij.
  4. Meng in een andere kom eiwitpoeder, havermeel, zout en baking soda. Roer even door elkaar.
  5. Voeg nu het chocolade mengsel toe aan de natte ingrediënten van stap 3. Mix dit geheel goed door door. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en mix het geheel door tot er een glad beslag is ontstaan.
  6. Pak een bakvorm en bekleed dit met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakvorm en bak voor ongeveer 18-22 minuten. In mijn oven had de brownie ongeveer 19 minuten nodig. Om te kijken of de brownie gaar is kan je met een prikker er in steken, blijft de prikker (redelijk) droog dan is hij gaar. Mag wel een klein beetje plakken, dan is hij lekker smeuïg.
  7. Ondertussen maak je de karamel. Meng in een pannetje de ingrediënten voor de karamel op een laag vuurtje tot een glad mengsel. Haal daarna van het vuur.
  8. Als de brownie klaar is, laat je hem ongeveer 5 minuutjes afkoelen tot je de karamel er op smeert. Verdeel eventueel de gehakte noten over de karamel.
  9. Zet nu een tijdje in de koelkast tot de karamel wat harder is geworden en aan de brownie blijft plakken.
  10. Haal van te voren uit de koelkast, de brownie is het lekkerste op kamer temperatuur.

Smullen maar!

 

 

 

 

 

 

 

Liefs, Lindsey van Mamasuperdun!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *