Business mom spotlight Cynthia: mantelzorger en een eigen business

Business mom spotlight Cynthia: mantelzorger en een eigen business
Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Cynthia.

Kan je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Cynthia van den Berg, 35 jaar oud, getrouwd en moeder van twee zoontjes van 2 en 5 jaar. Mijn oudste zoon heeft klassiek autisme met een taal en ontwikkelingsachterstand. Ik ben ook mantelzorger voor hem.
Ik ben voedingsstrateeg  en In 7 eenvoudige stappen help ik vrouwelijke ondernemers naar een gezond en passend voedingspatroon, zodat zij thuis en in haar werk energiek zijn en blijven.

Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

Dat heb ik altijd al geroepen, ooit als ik groot ben wil ik iets voor mijzelf. Waar ik de “baas” ben en mijn ideeën en creativiteit echt kan uitvoeren. Toen ik bevallen van mijn oudste zoon, is alles in een sneltrein gegaan. En had ik geen keus meer en ben van de een op andere dag voor mezelf gestart.

Wat waren struikelblokken voor jou?

Ik had totaal geen idee hoe ik iets moest opzetten en heb eigenlijk alle “fouten” gemaakt die je maar kunt bedenken. De zorg voor mijn zoon was vooral belangrijk en daarom heen je bedrijf opbouwen. Helaas is mijn eerste bedrijf ook gestrand. Het is vooral de tijd die een enorm struikelblok was en een goed netwerk om je heen.

Omschrijf jouw business in vijf woorden

Vernieuwend, inspirerend, het gaat om de klant, gezondheid, energiek

Hoe combineer je het moederschap met jouw business?

Doordat ik twee kindjes heb en de oudste extra zorg nodig heeft is het in het begin zeker echt lastig geweest en heb ik echt mijn weg mogen vinden om een beetje een balans te vinden. Nu werk ik op maandag en dinsdag de hele dag. Op andere dagen werk ik als de jongste op bed ligt tussen de middag. En ik werk een avond in de week.

Ik wil er vooral voor mijn kinderen zijn. En als de oudste rond 16:00 uur thuiskomt dan heb ik alle aandacht voor hem en die heeft hij ook echt nodig.

Wat zijn je trotse momenten?

Als het allemaal op rolletjes loopt en mijn kinderen een rustige moeder hebben en niet een stressvolle mama die alleen maar met haar bedrijf bezig is. Dat ik ook gewoon ineens mijn werk kan laten vallen en er kan zijn voor mijn oudste als het moet.

Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?

De zorg voor mijn zoon vraagt zoveel dat mijn bedrijf heel vaak op de achtergrond is gekomen. Je wilt graag netwerken, klanten en door je thuissituatie is dat gewoon soms erg zwaar.

Wat is jouw ultieme rustmoment?

Heerlijk voor ik begin met werken een muziekje aan, kaarsjes aan en even een moment voor mij. En de avonden. Ik werk dan echt niet en kan dan heerlijk tot rust komen door creatief bezig te zijn. Ook eten koken is een ultiem rust momentje voor mij. Kinderen voor de tv en ik heerlijk in de keuken.

Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Neem vooral rust voor jezelf. Neem echt vaste dagen dat je aan je bedrijf wilt werken. Als je vrij bent dat je dan ook echt niet met je bedrijf bezig bent. En zorg voor een goede business buddy, doe het niet alleen! Dat heb ik heel lang gedaan en ik kan je zeggen nu ik leuke mensen om me heen heb en een man die mij voor 100% achter mij staat het een stuk makkelijker gaat. Wees ook niet bang ook fouten te maken. Weet je daar leer je echt van, soms zijn het grote fouten. Doorzetten en er echt voor gaan. Zorg voor goede doelen, wat wil je bereiken? En wie is jouw ideale klant?

Wil je zelf nog wat delen?

Is het niet links om, dan gaan we rechts om! Als je er werkelijk voor wilt gaan dan kom je er echt! Misschien niet altijd met een rechte weg, maar met kronkels.
Ik begeleid ook vrouwen die het even niet weten in hun bedrijf en juist even een anderen blik kan zo verhelderd zijn.
Vier je successen ook al zijn ze klein, vier het! Dat geeft je weer energie om door te gaan!

Wil je meer weten, neem dan een kijkje op haar website! 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *