Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • Populaire babynamen 2021

  Populaire babynamen 2021
 • 5 fun facts about me

  5 fun facts about me

Business mom Spotlight | Dança Deusa

Business mom Spotlight | Dança Deusa

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Deusa.

Stel jezelf kort voor

Mijn naam is Deusa Marques. Ik heb 2 kinderen, ik ben 40 jaar oud en woon 19 jaar samen met mijn vriend. Ik ben een Body positive dance workout instructor. Door middel van dans help ik vrouwen een betere relatie te krijgen met hun lichaam. Ik geef Zumba/ Afro-fit en de *Boss chick dance workout (workout met Afro beats, Hiphop , Dancehall en twerk).

Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

Ik heb van jongs af aan al een ondernemende geest gehad. Mijn eerste hustle was op Curaçao. Ik heb een tijd haren tegen betaling gevlochten en frietjes en snacks verkocht vanuit huis. Ik zat altijd vol ideeën voor een bedrijf. Toen er een reorganisatie kwam bij het bedrijf waar ik 13 jaar werkte, was dit voor mij het teken dat ik er nu echt voor moest gaan. Ik gaf hiervoor al les naast mijn baan in loondienst.

Wat waren struikelblokken voor jou?

Ik denk dat alles met de belastingdienst nog altijd een uitdaging voor mij is. Ik vind dit ook het minst leuk aan ondernemen en wacht daardoor hiermee tot op het laatste moment.

Omschrijf jezelf in vijf woorden

 1. Optimistisch
 2. Creatief
 3. Doorzetter
 4. Verbinder
 5. Behulpzaam

Hoe combineer je het moederschap met jouw werk?

Mijn zoon is 22 en inmiddels uit huis. Voor mijn dochter van 10 jaar plan ik  qualitytime op mijn vrije dagen en om mijn werk heen. Ik neem mijn dochter veel mee in de plannen die ik heb met mijn onderneming. Hierdoor begrijpt ze het ook beter als ik even druk ben of bepaalde dingen niet kan doen.

Nu met corona is het lastig voor veel ondernemers? Hoe ziet het bij jou eruit? Kan je nog wel thuiswerken of is dat juist lastiger?

Ik geef vooral groepslessen. Nu de sportscholen dicht zijn, werk ik volledig vanuit huis. Ik bied vijf live lessen per week aan. Thuiswerken gaat tot nu toe prima, maar ik heb zeker ook stressmomenten en angst of ik het financieel allemaal wel ga redden. Gelukkig heb ik bijna elke dag een live les en kan ik al mijn stress en angst weg dansen. Ook  ontvang ik heel veel steun vanuit mijn Dança Deusa community.

Wat zijn je trotse momenten?

Ik ben er trots op dat ik snel kan schakelen. Op zondag gingen de sportscholen dicht en op maandag gaf ik mijn eerste les online. Vond ik dit eng ? ja maar ik deed het toch.

Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?

Ik vind het soms zwaar dat je alle beslissingen zelf moet nemen. Gelukkig heb ik inmiddels wel een aantal mensen om mij heen waarmee ik kan sparren. Alles wat met de belastingdienst te maken heeft, vind ik zwaar en niet leuk.

Wat is jouw ultieme rustmoment?

Toegeven aan wat mijn lichaam vraagt. Soms is dat een wandeling, soms is dat de hele dag series bingen op bed in mijn pyjama met een zak chips.

Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Als je wil gaan ondernemen, doe je research, wees realistisch en kies iets waar je gepassioneerd over bent. Je gaat veel en hard werken , soms zonder winst dus je moet wat je doet wel echt leuk vinden.

Wat zijn jouw plannen voor 2020?

In 2020 ga ik mijn lessen online aanbieden op een platform, zodat men overal kan inloggen en mijn lessen kan volgen.

Wil je zelf nog wat delen?

Ik wil je bedanken voor deze kans. Ook wil ik nog delen dat ik een Instagram giftcard actie heb gestart voor kleine ondernemers. Elke week zet ik 10 ondernemers in de spotlight in mijn stories. Potentiële klanten kunnen een giftcard kopen voor €10.-, €15.- en €20.- en steunen daarmee hun favoriete ondernemers. Alle ondernemers delen elkaars flyers voor extra bereik. Ben jij ook een ondernemer en wil je hieraan deelnemen kun je mij een bericht sturen voor meer informatie over de actie.

Hoe kan je Deusa volgen en/of bereiken voor een samenwerking?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *