Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • Populaire babynamen 2021

  Populaire babynamen 2021
 • 5 fun facts about me

  5 fun facts about me

Business mom spotlight | Jocianne Alves

Business mom spotlight | Jocianne Alves

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Jocianne.

Stel jezelf kort voor

Hello Ladies! Ik ben Jocianne uit Rotterdam, 31 jaar en woon sindskort in Schiedam. Ik ben van Kaapverdische afkomst, geboren en getogen in Nederland.

Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

Toen ik mij begon te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Ik onderneem dus al sinds mijn 23e, maar ik heb in 2019 echt mijn passie ontdekt.

Wat waren struikelblokken voor jou?

Sinds het begin heb ik altijd alles zelf gedaan of in samenwerking.
Ik vond klanten binnenhalen lastig. Ik ben geen salestype dus dat was altijd wel een struikelblok. Ik liet dit dan ook aan iemand anders over. Met mijn nieuwe onderneming flowt alles, dus heb eigenlijk geen struikelblokken nu. 

Omschrijf jezelf in vijf woorden

 • Vooruitstrevend
 • Liefdevol
 • Behulpzaam
 • Optimistisch
 • Gedisciplineerd

Hoe combineer je het moederschap met jouw werk?

WAAR-WANNEER❓
Ik zit vaak in het OV, in het OV ben ik bijna altijd bezig met teksten schrijven voor mijn posts (zoals deze) voor mijn website, mails beantwoorden enz.

KIDS
Ik zorg ervoor dat ik werk wanneer mijn zoon slaapt dus na 20 uur. Verder doe ik ook wel wat in het weekend, maar niet erg veel. Of ik plan een leuk uitje in met de Kids en zodra we terug zijn is het me time. En dan wil ik ze niet zien.

Nu met corona is het lastig voor veel ondernemers? Hoe ziet het bij jou eruit? Kan je nog wel thuiswerken of is dat juist lastiger?

Naast ondernemer zijn, werk ik ook in loondienst. Ik werk nu dus al 2 weken vanuit huis. Voor mijn eigen onderneming merk ik er niet veel van. Het enige waar ik de eerste “lockdown”week tegenaan liep is dat ik mijn boeken niet naar klanten kon verzenden omdat ik zelf ziek werd (verkouden), maar verder merk ik er niet veel van. Ik heb nu juist meer tijd voor mijn onderneming. Ik geniet van de rust en ik neem de tijd nu om dankbaar te zijn, gezond te leven en me te focussen op mijn groei en mijn gezin.

Wat zijn je trotse momenten?


Mijn trotste momenten uit het leven zijn, dat ik op 23 jarige leeftijd voor mezelf begon te kiezen en daar mijn pad naar persoonlijke groei ontstond.
Dat ik altijd mijn gevoel durf te volgen en altijd doorzet. Dat ik pleegmoeder ben geworden van mijn zoon en dat ik ondanks alle moeilijke tijden er toch met hem ervoor heb gezorgd dat hij nu staat waar hij staat.
Ik ben trots op wie ik als vrouw en persoon ben. Ik had niet anders willen zijn.

Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?


Keeping up with my ideas. Ik heb zoveel inspiratie en nieuwe content and I can’t keep up. Dit vind ik soms “zwaar” omdat ik dan constant achterloop. Want elke keer als ik een nieuw idee krijg, dan denk ik “Oh no, not again. Ik moet de vorige ideeën nog uitschrijven.” Ik ben er wel heel dankbaar voor, maar ik moet er wel wat mee doen.

Wat is jouw ultieme rustmoment?

Thuiskomen op een regenachtige dag, super lang douchen, 1 van mijn heerlijke bathsoaps uitkiezen, en na het douchen mij heerlijk insmeren met een lekkere butter, kaarsjes aandoen, dimlicht aan, onesie aan, lekker in bed liggen met een kopje thee en een goed boek. Dit is echt mijn me-time ritueel.

Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Als jij zoiets hebt van “ik wil dit gaan doen” “Ik wil deze onderneming starten” Doe het! Ga niet wachten op het juiste moment of wanneer je vertrouwen hebt in jezelf, of wanneer je de moed hebt om te starten. 100% zelfvertrouwen, moed, durf enzovoort is niet iets dat er opeens zal zijn.  Ook is het niet iets dat je EERST moet hebben voordat je de stap kunt nemen om vooruit te komen. Het is juist andersom.

EERST DOEN EN HET VERTROUWEN KOMT VANZELF.

Door de eerste stap te nemen, ga jij momenten creëren en ervaren die jou zelfvertrouwen gaan geven. Je kan niet eerst het de volste vertrouwen krijgen of de moed voordat je iets gaat ondernemen. Nee, jij moet eerst actie nemen. En bij elke ervaring die volgt ervaar jij een succesmoment of niet. Ervaar jij een SUCCES moment? dan ontwikkel jij onbewust op dat moment meer vertrouwen en moed. Tenminste zo heb ik het zelf ervaren.

Je moet ondanks het gemis van vertrouwen, moed, niet weten hoe te beginnen  kiezen om de eerste stap te zetten. Het kiezen is een persoonlijk proces, alleen jij kan dat voor jezelf doen.

Hoe kom je dan tot die eerste stap❓

Je moet eerst kiezen om no matter what het toch te WILLEN doen. Je moet overtuigd zijn dat jij jezelf kan opvangen mocht je “falen”.  Je moet zo graag DAAR willen zijn (waar je heen wilt) i.p.v. waar je nu bent. Dan pas ga je stappen ZETTEN.

Zelfvertrouwen krijg je on the go. Weten hoe je iets moet aanpakken krijg je on the go. De juiste mensen tegenkomen krijg je on the go….. Trust me.

JUST FOLLOW THAT WHAT FEELS GOOD. Het brengt je vanzelf wel waar je wilt komen. Al weet je nu niet waar dat zal zijn… But one day U just arrive without noticing it.

Wat zijn jouw plannen voor 2020?

Op zakelijk vlak:
Mijn tweede boek uitbrengen.
Een nog grotere doelgroep bereiken.
En zo veel mogelijk mijn concepten tot leven brengen.

Op persoonlijk vlak:
Stay healthy and strong.
Nog bewuster leven en investeren in mijn groei als persoon.

Wil je zelf nog wat delen?

Yes!
Luister dames, investeer in jezelf. Leef vanuit jouw zelfwaarde, laat los wat je niet dient en creëer een leven waar jij naar verlangt. Zet door. Geef NOOIT op. Je zal setbacks ervaren, but you will handle it! Je zal jezelf dankbaar zijn.

Besteed je tijd wijs. Have fun, stay healthy and buy my book if you want to invest in yourself and in your future. IT’S TIME FOR SELFWORTH!

Much Love, Jocianne

Waar kan je Jocianne volgen?

Facebook
Instagram

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *