Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Business mom Spotlight | Melaninfinity Magazine

Business mom Spotlight | Melaninfinity Magazine

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Jaël.

Stel jezelf kort voor

Ik ben Jaël, bijna 27 jaar en alleenstaande mama van Immanuël (bijna vier). Drie dagen in de week werk ik bij een kinderdagverblijf in Amsterdam Oud-West en twee dagen aan mijn online magazine. Stiekem worden deze twee dagen altijd vier, en ben ik gewoon zeven dagen per week in de weer. In mijn vrije tijd lees en dans ik graag, of ga ik gezellig met vriendinnen wat drinken.

Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

Dat kan ik mij eerlijk gezegd niet meer herinneren. Ik heb wel altijd hobby’s gehad die ik naast school of het werk deed. Veelal online. Mijn eerste online platform had ik dan ook al in 2011 opgericht, Natural Nederland. Dat was in de tijd dat de Natural Hair Movement ook in Nederland begon te groeien. Het heeft niet lang geduurd, maar ik ben altijd blijven schrijven. Toen ik in 2018 het Melaninfinity Magazine oprichtte, was dat wel echt om bewust voor mijzelf te beginnen. Ik wilde namelijk een online business die ik goed zou kunnen combineren met het moederschap. Maar wanneer de knop van loondienst naar business owner omging, kan ik mij niet meer herinneren.

Wat waren struikelblokken voor jou?

Toch wel mijn tijdsindeling. Het combineren van het moederschap, werken in loondienst en het hebben van een eigen bedrijf. Ook ben ik van nature best wel verlegen. Dat hield mij in het begin tegen om bedrijven te benaderen om toffe samenwerkingen aan te gaan. Inmiddels gaat dat veel beter, wel vaak nog gepaard met vlinders in mijn buik.

Omschrijf jezelf in vijf woorden

 1. Standvastig
 2. Intelligent
 3. Lief
 4. Optimist
 5. Levensgenieter (in de zin van ik kan genieten van de kleine dingen in het leven, en heb niet veel extra’s nodig).

Hoe combineer je het moederschap met jouw werk?

Nu ik minder ben gaan werken, gaat het een stuk makkelijker. Helemaal zonder opofferingen gaat het helaas niet. Vaak lijd of mijn werk, of mijn bedrijf, of helaas mijn zoontje onder het tijdsgebrek. Wat ik nu wel bewust doe, is het inplannen van twee mama-ochtenden. Op de woensdagochtend gaan we samen zwemmen en op de zaterdagochtend samen bakken of naar de bibliotheek. Door dat elke week te doen, gaat het eromheen plannen een stuk makkelijker.

Nu met corona is het lastig voor veel ondernemers? Hoe ziet het bij jou eruit? Kan je nog wel thuiswerken of is dat juist lastiger?

Gelukkig kan ik lekker thuis aan de slag. Dat scheelt enorm. In plaats van een paar dagen per week kan ik nu elke dag aan mijn magazine zitten, als ik dat wil. Het zorgt ervoor dat ik creatiever aan de slag kan, en juist heel veel in mijn bedrijf kan investeren. Helaas heb ik wel ons eerste evenement, die op 28 maart gepland stond, moeten verzetten.

Wat zijn je trotse momenten?

Om eerlijk te zijn vind ik het nog steeds moeilijk om mijn kleine overwinningen te vieren. Ik wil altijd groter en beter. Maar ik ben toch wel trots op nieuwe samenwerkingen met mensen en bedrijven. En als er echte interactie tussen de lezers en het platform is.

Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?

Dat je nooit echt een lange vakantie kan nemen, zonder met je bedrijf bezig te zijn. Omdat het magazine 24/7 doordraait, doe ik dat eigenlijk ook. Gelukkig werk ik inmiddels samen met twee toffe meiden, en hebben we een team van vijf bloggers, die ons bij de werkzaamheden ondersteunen. Toch durf ik nog niet helemaal los te laten, en het magazine geheel uit handen te geven. Ook niet voor een paar weken.

Wat is jouw ultieme rustmoment?

Mijn rust vind ik in de momenten met mijn zoontje. Daar kan ik echt van genieten. Dan ben ik lekker mama, en geen business owner of werknemer. Mijn gedachten kan ik dan op nul zetten en mij geheel focussen op het moment. Ook vind ik het heerlijk om in de zon te zitten en even mindfull met mezelf bezig te zijn.

Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Durf het aan om je te laten leiden door het universum. Als het bedrijf hoort op jouw levenspad, zal je er natuurlijk hard voor moeten werken, maar het proces zal heel natuurlijk verlopen. Alignment over hustle.

Wat zijn jouw plannen voor 2020?

Ik had er superveel. Nu een stuk minder. Misschien ook wel beter zo. Maar ik wil ons evenement nog door laten gaan. Dat wordt in het najaar. En ik ben eindelijk begonnen aan mijn eerste (eigen) e-book, ‘Alignment over hustle’. Waarin ik beschrijf hoe ik leerde om in het universum te vertrouwen. En als laatst wil ik van het magazine een echte community maken. Met een bookclub, podcast, regelmatige meet-ups en nog veel meer.

Wil je zelf nog wat delen?

Het leven is heel mooi, als je zelf maar gelooft dat het heel mooi is. What you give is what you get. En geloof dat er zoveel meer kracht in je is, dan je ook maar kunt beseffen. You are a true bossbabe, ook al heb je misschien geen bedrijf!

Waar kan je Jaël vinden?

Website
Instagram Melaninfinty Magazine
Facebook
Instagram Jaël

Beeld: Sass Studio

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *