Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Business mom Spotlight | Petits Caro

Business mom Spotlight | Petits Caro

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Carolina

Stel jezelf kort voor

Mijn naam is Carolina Antonio, 33 jaar en moeder van 3 prachtige kinderen (14, 9 en 6 jaar). Ik woon al 8 jaar in Antwerpen. Ik ben de trotse eigenaresse van Petits-Caro, fashion en design voor de kleintjes.

Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

Tijdens mijn studie op het MBO (detailhandel) had ik al sterk het verlangen om verder te gaan in de fashion en in de toekomst mijn eigen mode winkel te hebben. 

Wat waren struikelblokken voor jou?

Mijn struikelblokken tijdens de opstart van mijn bedrijf was het niet durven vragen van hulp. Ik dacht dat ik het allemaal zelf moest uitzoeken. Niemand gaat je zomaar willen helpen. Ook het zo weinig mogelijk investeren in de onderneming vanwege mijn financiële situatie was een nog grotere struikelblok.

Omschrijf jezelf in vijf woorden

 1. Uniek
 2. Handmade
 3. Exclusief,
 4. Kleurijk
 5. Selfmade

Hoe combineer je het moederschap met jouw werk?

Het combineren van mijn werk met de kids is nogal lastig en ik ben nog zoekende naar een juiste balans die bij mij past. Nu met de corona is iedereen in de ochtend bezig met zijn werk. In de middag probeer ik zoveel mogelijk samen te lunchen met de kids. Vanaf Vrijdagavond is het movie night en begint onze quality time. Mijn kids stop ik nog altijd in voor het slapen gaan en dat is ook even onze realtalk momentje. Het maken van decoratie neemt veel tijd in beslag en daardoor heb ik niet zoveel tijd. Mijn kinderen neem ik wel altijd mee in het proces. Ik laat ze zien en leg ze uit wat ik allemaal moet doen (begin tot eind proces), waardoor zij nu begrijpen dat het veel tijd in beslag neemt.

Mijn zoontje reageerde met: als ik later groot ben ga ik jou helpen in je bedrijf mama, dan hoef je dat niet alleen te doen. 

Nu met corona is het lastig voor veel ondernemers? Hoe ziet het bij jou eruit? Kan je nog wel thuiswerken of is dat juist lastiger?

Voor de meeste ondernemers is deze corona periode hun ergste nachtmerrie, maar voor mij is het nog nooit zo druk geweest. Op het nieuws hadden ze over een te kort aan mondmaskers. Ik heb mijn vriendin gebeld en mijn idee uitgelegd en zij zei: DOEN. Ik heb gebruik gemaakt van de Afrikaanse stoffen die ik heb liggen. Een klant van mij vertelde dat zij die aan een verpleegster ging geven. Door haar heb ik een bekende van mij gecontacteerd die in de thuiszorg werkt. Via haar netwerk heeft zij vermeld dat ik ze gratis maak voor de zorgverleners en maak ik ze voor hun op verzoek. Ik weet niet of het speaking in excistence is geweest, maar dit had ik natuurlijk niet verwacht of kunnen dromen. Het heeft mij ook in een zekere zin echt een hele grote BOOST gegeven en echt laten inzien dat zelfs in de worst case scenario something beautiful is about to happen. Just don’t give up! 

Wat zijn je trotse momenten?

Mijn trotste momenten waren de dag dat mijn logo, webshop af was. Ook ben ik echt heel trots op mijn doorzettingsvermogen, want soms is het echt tranen met tuiten huilen in dit hele proces. Mijn allergrootste trots is dat ik mij niet heb laten tegen houden door mijn financiële situatie. Dat ik toch alles op alles heb gedaan (soms 7 dagen op 7 werken) om die investeringen die ik voor mijn onderneming wilde maken, kon maken. 

Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?

Wat  ik nog best zwaar vind op dit moment is al het niet creatieve. De balans vinden tussen het plannen van mijn producten maken, content creëren voor social media en mijn administratie doen. Wel weet ik dat ik hier nog wat meer discipline in moet gaan brengen omdat te bereiken. Hier heb ik inmiddels ook al hulp voor ingeschakeld.

Wat is jouw ultieme rustmoment?

Mijn ultieme rustmoment is lekker in de tuin in de hangmat liggen als het zonnetje schijnt, het lezen van een goed boek en movienight met de kids.

Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Wat ik aanstaande business moms aanraad is: Durf te dromen, schrijf al je dromen op en laat ze tot leven komen! Geef nooit op en durf hulp te vragen. Hulp komt vaak uit de meest mooie en onverwachte hoeken. En blijf vooral en altijd in jezelf geloven!

Wat zijn jouw plannen voor 2020?

Mijn plannen voor 2020 zijn het uitbreiden van mijn producten op mijn webshop. Dat is helaas  ook stil komen te liggen door de corona nu. Verder heb ik nu zoveel leuke ideeën gekregen ( ook van mijn lieve insta volgers) die ik dit jaar lekker ga uitwerken om volgend jaar te lanceren. 

Wil je zelf nog wat delen?

Wat ik zelf nog wil delen: Geef je dromen nooit op! Alles is mogelijk als je er hard voor werkt en voor gaat. Durf jezelf uit te dagen, maar blijf dicht bij jezelf & GET YOURSELF A COACH!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *