Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Business mom spotlight | Semmiesblog

Business mom spotlight | Semmiesblog

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Semhar.

Mijn naam is Semhar Abera. Ik ben 33 jaar, moeder van twee kleine jongens (1 en 5) en vijftien jaar samen met mijn lieve vriend. In mijn vrije tijd kruip ik het liefst achter mijn laptop en waan ik me in een totaal andere wereld met levensechte personages.  Ik schrijf verhalen, romantische verhalen met de nodige drama.

Je bent moeder, ziet er altijd goed uit en altijd enorm positief. How do you do that?

Ik probeer alles zo goed mogelijk te combineren, al blijft dit enorm lastig vinden met twee kids. Het zijn drukke dagen, maar ik probeer elke dag het beste eruit te halen.

Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

Even denken hoor, een jaar/anderhalf jaar later na het schrijven van mijn verhalenreeks Salem & Maleek. Ik kreeg enorm veel leuke reacties en ik ben gek op schrijven. Na de leuke reacties én energie dat ik kreeg van schrijven, besloot ik de stap te zetten om een eigen boek te schrijven.

Wat was je inspiratie voor je verhalenreeks?

Ik hou van romans én meeslepende verhalen, dus met mijn fantasie en schrijfstijl kwam dit natuurlijk tot stand. Ik hou van vroeger, zoals highschool, schoolfeesten en ga zo maar door. Het is herkenbaar voor mensen, je neemt mensen mooi mee. Het was voor mij ook belangrijk dat diversiteit een rol speelde en dat men zich hierin kan herkennen.

Ja, het was en is een succes! Je kreeg na elk deel enorm veel berichten: Wanneer komt er een nieuwe deel uit?

Ik schrijf alles op gevoel dus ik wist zelf ook niet hoe het zou eindigen hihi. Ik verzin alles op het moment, het is zeker niet van tevoren bedacht. Ik schreef echt wat erin me opkwam en zo bleef ik delen schrijven rondom Salem & Maleek.

Ik ga het toch vragen.. Wanneer komt het vervolg op Salem & Maleek? Kreeg deze vraag vaak binnen van volgers die wisten dat dit interview eraan kwam.

In 2019 komt mijn nieuwe boek uit met het vervolg van Salem & Maleek. Op mijn pagina staan er nu 11 delen en in mijn boek schrijf ik uiteraard hoe hun verhaal verder afloopt. Het verschil met een online verhaal en een boek is, is dat elk deel heel spannend wordt én afsloot met een cliffhanger. In een boek kan je bepaalde hoofdstukken langer inleiden en de spanning anders opbouwen. Het moet zeker spannend blijven, dus dat wordt een uitdaging, maar daar heb ik enorm veel zin in!
Hier vind je alle delen van Salem & Maleek  

De prangende vraag voor mijn volgers: Hoe combineer je het moederschap met jouw business?

Ja, dat blijft uitdagend en spannend maar bij schrijven moet je echt energie hebben, goede mindset, het is echt een opgave. Dat doe je niet even.. Dus met twee kids schreef ik ’s avonds en was ik echt streng voor mezelf. Ik zei dan ook: Sem, je moet nu even zitten.. Ook al heb je maar 100 woorden geschreven, je komt steeds een stap dichterbij. Het  blijft lastig, want je moet er elke keer inkomen voor een strak verhaal.

Ik heb nu een tijdje niet geschreven vanwege de huidige marketing omtrent mijn boek, presentaties op school en meer. Dat wordt nu spannend, maar ik heb er echt weer zin in!

Hoe ga je dat aanpakken met de tweede boek? Je eerste boek I got you is een succes! Hoe ga je dat nu balanceren?

Voor mijn tweede boek ga ik aan de slag met een strakke planning want bij mijn eerste boek had ik geen vaste deadline en deed ik het op gevoel. Daar heb ik enorm van geleerd dus vanaf nu werk ik met strakke planning. Dat geeft meer structuur, focus én motivatie. Ik heb veel beter inzicht hoelang bepaalde processen duren, dus hier kan ik op inspelen.

Wat zijn je trotse momenten?

Ik ben heel trots op het uitbrengen van mijn boek, dat ik doorgegaan ben én zulke leuke reacties  heb gekregen. Het boek wordt zelfs verkocht in Suriname en ben daar heel trots op. In korte tijd groeien mijn volgersaantallen op social media, dus dit motiveert mij steeds meer! Tevens heb ik de publieksprijs van Editio gewonnen, dat vond ik echt zo geweldig.

Hallo .. en je nominatie?

Oja! Ik ben genomineerd voor The Indie Awards: dé literaire prijs voor indie-auteurs. Vanaf 1 februari kan er gestemd worden dus… Stem op mij!

Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?

Balans.. Ik blijf het lastig vinden om alles in balans te houden, maar door mijn boek heb ik wel beter inzicht

Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Just do it! Als je een idee/plan hebt, ga ervoor. Uiteraard moet je een goed idee/plan hebben, maar wees niet bang en volg je passie. Magical things happen when you decide to go for it!

Wat zijn jouw plannen voor 2019?

Er staan veel mooie activiteiten gepland! Ik ben bezig met mijn tweede boek, ben een verhalenreeks begonnen op mijn Facebook-pagina (yay) en geef ook presentaties op scholen. Ik heb er enorm veel zin in en kijk uit naar alle mooie projecten in 2019.

Semhar heeft al 2 Indie Awards binnen voor haar boek: Best Book & Best Book Cover. En ze heeft de publieksprijs gewonnen bij Editio!

Wil je Semhar volgen op social media? Volg haar of Facebook en Instagram.
Meteen haar boek bestellen: klik dan hier!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *