Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

  Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Pre-order een mok voor jouw cool kid!

  Pre-order een mok voor jouw cool kid!

De do’s en dont’s tijdens de zwangerschap anno 2019

De do’s en dont’s tijdens de zwangerschap anno 2019

En dan ben je zwanger! Heugelijk en blij nieuws, maar er komt zo veel op je af op dat moment. Zeker als het wel is gepland, maar bijna ondenkbaar. Een klein wondertje. Een aantal dingen weet je al, maar nog niet alles. Niet roken, geen alcohol drinken, dat is vanzelfsprekend en daar pas je je meteen op aan. Toch zijn er in de loop der jaren veel dingen veranderd in de dingen die je wel en niet mag tijdens je zwangerschap.

Rauwe producten

Rauwe dingen zoals eieren of ook producten, die daarvan worden gemaakt, mag je niet nemen. Ook rauw vlees en rauwe vis kun je beter laten staan. Maar bijvoorbeeld vis uit blik zoals makreel en tonijn is ook niet aan te raden. Zelf eet ik op dit moment veel haring uit een glazen potje. Vroeger vond ik dat al lekker en nu helemaal. Want een keer in de week vis eten, is wel gezond en aan te raden.

Drop kun je ook beter een tijdje niet eten. Leverproducten en orgaanvlees lustte ik toch al niet dus dat komt mooi uit.

Kaneel

Maar wat ik ook niet wist, is dat kaneel bijvoorbeeld helemaal niet goed is. Nu in de tijd van kerst en sinterklaas worden veel producten zoals desserts bij het kerstdiner met kaneel. Beter niet nemen dus! Maar ook basilicum met mate, boerenwormkruid, dong quai, dragon, efedra, fenegriek, kava kava, komkommerkruid, nigelle, meidoorn, moederkruid, rabarber, salie, venkel en zoethout kun je beter tot de bevalling niet nemen.

Sauna

Ik houd van sauna en een bubbelbad, maar te lang in warm water zitten, is niet goed. Ik snak nu al weer naar een warm bad. Gelukkig mag ik over 26 weken weer! De eerste drie maanden is de sauna hoe dan ook beter om niet naar toe te gaan, maar de infraroodsauna is uit den boze. Ook kun je het beste na drie maanden niet te lang in de sauna blijven zitten.

Kattenbak

Ook bijvoorbeeld de kattenbak verschonen kun je beter overlaten aan iemand anders. Kattenuitwerpselen bevatten een bepaalde parasiet die toxoplasmose veroorzaken. Het is belangrijk dat jij niet in contact komt met kattenpoep! Ook in de tuin werken kan nu risico met zich mee brengen! Hier vind je ook uitwerpselen van poezen.

Medicijnen

Let ook goed op bij het gebruik van medicijnen. Voor zwangere vrouwen is niet iedere pil goed. Lees daarom goed de bijsluiter en raadpleeg anders een arts.

Stress

En iets wat helemaal belangrijk is om stress te vermijden in de zwangerschap. Laat je lekker vertroetelen door je partner en doe het iets rustiger aan.

Was jij op de hoogte dat je niet in de sauna mag en dat je beter zo min mogelijk kaneel mag eten tijdens je zwangerschap?

Deze blog is geschreven door gastblogger Tamar.
Beeld: Pixabay

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *