Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • En door!

  En door!
 • Mama, je doet het goed!

  Mama, je doet het goed!
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • Het is bewezen: moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan

  Het is bewezen: moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan

De voor- en nadelen van een grote community

De voor- en nadelen van een grote community

De vraag die ik regelmatig krijg is: Hellen, hoe doe je het met de groep? Wat doe je precies? Word je niet gek? Nou.. ik heb besloten om er een blog aan te wijden! Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Well, let me tell you!

Een groot platform runnen vind ik ontzettend leuk. In het begin was het een kleine groep én ging het eigenlijk prima. Er werden dagelijks vragen gesteld over het moederschap, zwangerschap en noem het maar op. Iedereen reageerde altijd netjes én het werd een gezellige, hechte community.

Binnen een jaar werd de groep steeds groter én werden topics steeds groter. Ik kon het niet meer alleen aan en mijn zus helpt mij sindsdien met de groep. We keuren nu eerst goed of de vraag bij de groep past (valt het binnen de regels), we hadden themadagen en deelde maandelijks leuke winacties. Wat zijn nou de voor-en nadelen en welke tips heb ik bij het runnen van een community?

Voordelen

Ik kan er zoveel opnoemen, maar dit zijn wel de leukste:

 • Ik kan altijd bij de leden terecht met alle vragen rondom het moederschap, Josh, leuke uitjes, series, noem het maar op!
 • Het is leerzaam om ervaringen/tips van andere moeders te lezen.
 • Door onze events heb ik leuke moeders leren kennen!
 • Het is altijd lachen om de challenges met elkaar te doen!
 • Als je een vraag stelt, zijn de leden enorm betrokken.
 • Je hebt goed inzicht wat de leden leuk vinden, zo kan je leuke win-acties/topics delen.
 • Leden die weinig familie/vrienden hebben, leren andere moeder kennen in de groep.
 • Voor veel moeders is het een veilige plek om onderwerpen te bespreken
 • Voor de anonieme moeders is het mogelijk om een topic te starten en de leden kunnen je hierbij helpen
 • Het is prachtig om te zien hoe erg de leden voor elkaar klaar staan, als een moeder bijvoorbeeld weinig spullen heeft. Dan staan veel leden klaar om spullen te verzenden en/of te brengen.

Nadelen

Er zijn eigenlijk geen nadelen, maar je moet bij een community zoals Babymomtalk wel wat kunnen hebben. Als een topic bijvoorbeeld uit de hand loopt, verwijderen wij het bericht. Als een lid te ver is gegaan, stuurde wij vooraf een berichtje dat dit niet oké is. Dat doen wij nu niet meer, maar dan kreeg ik wel nare reacties terug. Wij kiezen nooit een kant, maar staan voor saamhorigheid. Het is 99% altijd leuk, maar 1% kan soms wel lastig zijn.

Ik heb ook weleens opmerkingen gehad dat ik ‘slechte’ moeder ben, omdat ik events organiseer en blijkbaar niet te veel tijd met mijn zoontje spendeer. Ik kan wel doorgaan, maar dat hoort er ook bij.

Wij staan voor empowerment, samenkomen én ervaringen/tips delen. We are sharing this mommunity together!

Tips 

Babymomtalk werd onverwachts zo groot, dus vooraf had ik er helemaal geen plan voor. Wel wilde ik events organiseren voor moeders!
Wil je ook een community starten? Dan heb ik de volgende tips voor je!

 • Werk goed uit waarom je een community wil starten. Het is heel leuk, maar je moet de sfeer erin houden!
 • Wie is je doelgroep en hoe denk je ze te bereiken?
 • Wat wordt jouw aandeel erin?
 • Stel een goed team op!
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *