Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Eerlijk gezegd …

Eerlijk gezegd …

Even tussen ons, vind het ondernemen en het alleenstaande moederschap beiden een uitdaging. Ik kijk op tegen die vrouwen die lijken honderd-en-een dingen tegelijk te kunnen doen.

Het lijkt allemaal zo perfect van een afstand. Ik weet wel dat het niet zo is, maar zo voelt het wel. Ken je dat?
Trey was een week op kamp en ik had me voorgenomen die week keihard en super gefocust aan mijn business te werken, géén vakantie voor mij! De website moet einde van de week online en alles moet erop vermeld staan én moet al je bedachte producten hebben uitgewerkt… Ja je raad het al,
die week ging eigenlijk heel anders.

Maandag nadat ik hem had weggebracht kwam ik thuis en de vermoeidheid overviel mij, ik wist inmiddels (uit ervaring) dat ik er aan moest toegeven. Als ik zou forceren zou ik zowel vandaag als morgen niet productief zijn. Ik voelde me schuldig en zwak, ik had letterlijk alle tijd en géén afleiding.
Dinsdag stond ik op en ben ik eerst gaan sporten. Na het sporten kreeg ik zoveel energie dat ik vervolgens die dag mijn strategiesessie had uitgewerkt. Ik had zo een voldaan gevoel! Een andere ondernemer heeft een keer gezegd dat je eigenlijk maximaal 2x zo lang over het ontwikkelen van een product kan doen, als de duur van het uitvoeren. Dus duurt de training die je geeft 2 uur, dan zou je dus maximaal 4 uur erover mogen doen om het te ontwikkelen. Dit was zo een eye-opener voor mij en is zo een handige leidraad. Want dat maakt dat ik niet constant blijf verbeteren totdat ik lanceer. Uiteraard blijf je het product ontwikkelen naarmate je groeit. Dit was vandaag dus gelukt, yay!

Woensdag had ik een strategiesessie en kon ik mijn tools gelijk inzetten. Dit werkte enorm goed, kreeg gelijk positieve feedback. Dit maakte dat mijn zelfvertrouwen als ondernemer groeide. In de middag had ik een interview met een collega-ondernemer die een podcast zal lanceren. Dit was dus
ook een productieve dag! Het gevoel van maandag was nu echt weg.

Leggen we onszelf soms teveel druk op?
Zorgen we wel goed voor onszelf?
Waarom voelde ik me zo schuldig?


Waarom vergelijk ik mijn situatie met wat een ander laat zien?
En dat laatste is een goeie, want zolang ik niet met iemand leef of iemand echt goed ken, zie ik alleen wat die persoon wilt laten zien. Ik zie niet de dagen dat zij geen inspiratie hebben en zichzelf opsluiten met een goed boek…of Netflix aan.

Met mijn verhaal hoop ik je te bemoedigen. Vrijdagochtend schrok ik wakker om 5:00, ik was zo klaarwakker dat ik maar besloot om op te staan. Ik heb Trey’s kamer opgeruimd en omgegooid. Ik vond dat altijd leuk thuiskomen vroeger. Mijn moeder maakte mijn bed op en ruimde voor me op, ook al was ik al 16+. Ook heb ik een aantal wasjes gedraaid én boodschappen gedaan. Toen om 11:00 was het tijd om Trey op te halen. Ik was opgeladen en hoefde de deur niet meer uit, samen ploften we op de bank. Het was een fijne week om te werken aan mijn business, maar dus ook tijd vrij te maken voor mezelf! Trey was trouwens heel blij met zijn ‘nieuwe’ kamer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *