Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Opening babyrestaurant in Rotterdam

  Opening babyrestaurant in Rotterdam
 • MOMSTORY | Hoe kan je zover gaan?

  MOMSTORY | Hoe kan je zover gaan?
 • Lieverd, ik zie je en ik waardeer je!

  Lieverd, ik zie je en ik waardeer je!
 • MOMSTORY |   Van je familie moet je het hebben

  MOMSTORY |   Van je familie moet je het hebben

Het is bewezen: kinderen zijn 800% vervelender als mama in de buurt is!

Het is bewezen: kinderen zijn 800% vervelender als mama in de buurt is!

Ken je dat? Je kind is bij opa en oma superlief, hetzelfde geld voor de opvang. Je haalt hem op en je hoort: hij is zo lief, zo aardig! En thuis.. is het  C H A O S! Hij gedraagt zich voorbeeldig én niemand snapt hoe jij het soms zwaar kan vinden.. want bij jou is je kindje veel drukker. Uit onderzoek van professor Leibowitz is gebleken dat kinderen het vervelendst zijn met hun moeder in de buurt (that makes sense).

Leibowitz onderzocht tijdens zijn studie hoe kinderen reageren op instructies als hun moeder er wel én niet bij was. Hij lette op hun gezeur, gejengel, gegil en aandachttrekkerij. Nou.. het kwam er op neer dat kinderen zich maar liefst 800% slechter gedragen als hun moeder in dezelfde ruimte is.

Come again?

Je denkt nu van: is dit serieus… 800% ?! Het klopt ook helemaal niet! Dit ging vorig jaar rond om iedereen voor de gek te houden. Het leek me toch leuk om dit onderzoek te delen, omdat ik veel terug lees in mijn platform dat veel moeders hier last van hebben. Het is ook zo herkenbaar: je kindje is een middag bij oma, niks aan de hand. Je komt binnen en hij begint meteen te mopperen. Niet altijd even gezellig, maar stiekem wel heel leuk!

Deze fase hoort er natuurlijk bij. Onze kindjes voelen zich veilig bij ons, dus zij voelen zich lekker op hun gemak. Waarom zijn ze soms dan vervelend?

Ja, dat hoort er gewoon bij. Zij maken zoveel dingen, ontdekken de wereld, kijken, leren elke dag weer nieuwe woordjes en hebben verschillende prikkels. Zij maken altijd weer iets nieuws mee, al is het op de opvang, een dagje wandelen, noem het maar op. En bij mama of papa kan je kind zich laten gaan zij voelen die veiligheid. Het blijft je soms verbazen, maar  het blijft zo leuk!

En moeders, we are in this TOGETHER! Peuterpubiteit is een feit, maar is ook heel leuk!

Bron: Practicalparenting

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *