Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Het is bewezen: moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan

Het is bewezen: moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan

Het moederschap is no joke! Als moeder ben je altijd bezig en dat blijkt uit het onderzoek van New York Post. Binnen ons platform lezen wij het ook, het moederschap is veel meer dan een fulltime baan.

Als moeder start je dag zodra de kinderen wakker worden, je kan meteen aan de slag. Je maakt ze klaar voor school, eten, kleren aan en op tijd de deur uit. Vervolgens naar het werk of naar huis waar genoeg werk te wachten staat, we zijn altijd druk. Betrap je jezelf weleens dat je rond half 9/9 uur al brak op de bank ligt, zodra de kids in bed liggen? Of dat je ’s morgens meteen naar een koffie grijpt voor energie?

Onderzoek

Het onderzoek van New York Post is gevoerd onder 2000 moeders met kinderen in de leeftijdscategorie vijf tot twaalf jaar, gehouden door de Amerikaanse levensmiddelenfabrikant Welch’s. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste moeders hun dag start rond 06.20, dat is eerder dan de meeste mensen hun werkdag beginnen. De dag eindigt pas wanneer alle huishoudelijke taken zijn afgerond, kinderen in bed liggen en dat is meestal rond half 9/9 uur. Er is altijd wat te doen, huishouden, eten voorbereiden, kinderen spelen, voorlezen en in bed leggen.

Er zijn weinig banen van 14/15 uur, maar voor de meeste moeders is dit een normale dag. Alle uren opgeteld, is maar liefst een werkweek van 98 uur!! Of anders gezegd, tweeënhalf keer zoveel als een gemiddelde fulltime baan.

Er bleek ook dat de gemiddelde moeder uit het onderzoek, maar ;één uur én zeven minuten tijd heeft voor zichzelf. Dat is niet heel veel, maar hoe relaxen moeders dan volgens het onderzoek?

Hoe houden deze moeders het vol?

Veel koffie, een dutje om uit te rusten of andere life savers such as: wijn, babysitters, hulp van familieden, Netflix, afhaalmaaltijden, babydoekjes, iPads/telefoon met kinderseries, speelgoed en gezonde snacks.

Bron: New York Post 

Beeld: Pixabay

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *