Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • Populaire babynamen 2021

  Populaire babynamen 2021
 • 5 fun facts about me

  5 fun facts about me

Hoe overleef je de peuterpuberteit?

Hoe overleef je de peuterpuberteit?

Peuterpuberteit is een feit bij ons thuis. Joshua is echt een schatje, maar de peuterfase is wel heavy. Alles is NEE! Als ik zeg dat hij iets niet mag doen, dan gaat hij krijsen totdat hij zijn zin krijgt. Ik merk nu wel dat het minder wordt en ik er veeel beter mee omga, dit zijn mijn tips om peuterpuberteit te overleven (even dramatisch):

OMARM HET FAVORIETE WOORD VAN EEN PEUTER:  ‘NEE’

Joshua vond een tijdje enorm leuk om overal NEE op te zeggen. Eerst werd ik er gek van! Toen merkte ik dat dit een fase is en ik tot 100 moet tellen hihi. Op een gegeven moment dacht ik: Prima! Je wilt niet eten, dan zal hij later wel eten. Nu merk ik dat alles daarom veeeel makkelijker gaat, want NEE is toch een peuters favoriete woord.

GO WITH THE FLOW

Er was een week dat Joshua zijn avondeten niet wilde eten, wat het ook was. Ik raakte enorm gefrustreerd, want ik wil dat hij natuurlijk goed eet. Hij at altijd heel makkelijk, dus ik kon er echt om stressen. Wat ik ook probeerde, hij schudde meteen zijn hoofd van; NEE! Ik wist niet meer wat ik moest doen. Toen ging ik bijvoorbeeld eten en gezellig zingen met hem, dan wilde hij het ineens ook. Het is echt een fase, you have to push through! Je hoort het altijd: Mama, het is een fase. Dan denk ik JAA MAAR WANNEER STOPT HET? Het houdt inderdaad vanzelf op (I hope), dus het komt goed.

BLIJF KALM TIJDENS EEN DRIFTBUI

Op deze leeftijd krijgen peuters een sterke wil. Het moet hun op zijn manier, dus hoe ga je hiermee om? Blijf rustig! Hoe moeilijk het ook is, onze kindjes zoeken nu hun grenzen op. Zij kijken hoe ver ze kunnen gaan, maar blijf rustig en wees consequent met je acties. Probeer rustig tegen je kleine te praten en hem goed aan te kijken (ik dacht eerst huh?), maar het helpt echt!

MOEDIG HEM ALTIJD AAN

Op deze leeftijd leren onze kindjes zoveel. Ze leren meer woorden, zijn actiever en dat is enorm leuk voor hun. Betrek je kleine overal bij, boodschappen doen, opruimen want dat vinden ze echt leuk. Joshua vind het zo leuk om me mee te helpen met vegen, boodschappen terug zetten. Dan roep ik Yeah Joshua, goed zo! Dat vind hij zo leuk!

DON’T FALL FOR THEIR CUTE FACES

Mijn zoontje kan Broadway op.. Wat kan hij goed acteren zeg! Als hij iets stouts heeft gedaan, dan kijkt hij zoooooo schattig! I can’t with his cute eyes, pruillipjes en dan zegt hij heel lief: Mama, kusje! Ja, dan smelt je natuurlijk.  They know how to play us, dus probeer er niet altijd in te trappen. But who am I fooling, het is enorm lastig.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad en we will get through it!
Cause Lord knows I am having a hard time sometimes haha.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *