Best gelezen artikelen

Mommyhood

  • Opening babyrestaurant in Rotterdam

    Opening babyrestaurant in Rotterdam
  • MOMSTORY | Hoe kan je zover gaan?

    MOMSTORY | Hoe kan je zover gaan?
  • Lieverd, ik zie je en ik waardeer je!

    Lieverd, ik zie je en ik waardeer je!
  • MOMSTORY |   Van je familie moet je het hebben

    MOMSTORY |   Van je familie moet je het hebben

Kerstrecept: Pangasiusfilet rolletjes omwikkeld met spek

Kerstrecept: Pangasiusfilet rolletjes omwikkeld met spek

Pangasiusfilet rolletjes omwikkeld met spek, gevuld met wortel en courgette. Met daarbij een zoete aardappel rösti. Lijkt heel wat, maar echt niet moeilijk!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

– 8 plakjes spek
– 2 pangasiusfilets
– 4 el pesto
– 1 zoete aardappel
– 1 ui
– 1 ei
– 1 el speltmeel
– paar worteltjes
– 1/4 courgette
– zout en peper
– kokosolie om in te bakken

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaaltje in met een klein beetje olie.

2. Snijd de courgette en wortels in smalle reepjes en zet even opzij.

3. Snijd de pangafilet in de lengte door, zodat je per persoon twee rolletjes kan maken.

4. Smeer de onderkant van de pangafilet in met de pesto, iedere helft met 1 eetlepel. Strooi er ook een beetje peper op (zout is niet nodig ivm de spek).

5. Rol de pangafilet op tot een rolletje. Omwikkel het rolletje met twee smalle plakjes spek. Zet de rolletjes rechtop in de ovenschaal. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten (kijk op het einde even of de vis goed gaar is).

6. Ondertussen dat de vis in de oven staat gaan we de rösti maken. De zoete aardappel maak je heel fijn door het te raspen. Hierdoor krijg je een soort kleine sliertjes. Doe dit ook met de ui.

7. Voeg de zoete aardappel en de ui samen in een kom en roer even door elkaar. Voeg hieraan het ei en de speltmeel toe. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. Roer door tot je een plakkerig geheel krijgt. Bak de rösti pas als de vis bijna klaar, zodat je het er warm bij kan serveren.

8. Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie. Maak van de zoete aardappel twee balletjes. Leg deze in de pan en druk hem zo plat mogelijk. Ik heb een vrij platte rösti gemaakt, maar hij kan ook dikker. Net wat je zelf lekker vindt. Bak aan beide kanten tot hij goudbruin is geworden.

9. Breng een beetje water aan de kook en doe dit in een glas. Hierin stop je heel even de courgette en wortel, om iets zachter en warmer te worden.

10. Leg de rösti op het bord en zet daarop een rolletje vis. Stop de groenten in het rolletje zodat ze leuk omhoog steken.

Fijne kerst!!

Liefs, Lindsey

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *