Pasen komt eraan en onze blogger Lindsey heeft zoals altijd weer een heerlijke recept voor ons! Low carb én binnen no time gedaan!
Wat heb je nodig?
– 3 eieren
– 3 grote tomaten
– 1 el rode pesto (ik gebruikte pittige rode pesto van Grande Italia)
– 1/2 bol buffel mozzarella
– paar blaadjes verse basilicum
– Italiaanse kruiden
– zout en peper
– olijfolie
Extra:
– ovenschaal / bakplaat
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de mozzarella in plakjes en zet opzij.
Snijd de bovenkant van de tomaten eraf. Snijd het vruchtvlees los met een mesje en lepel het vruchtvlees uit.
Leg de tomaten en de bovenkant van de tomaten in een ovenschaal (of op bakplaat) en besprenkel met olijfolie. Voeg wat zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de eieren (scrambled). Gewoon door de pan blijven roeren zodat je kleine stukjes ei krijgt.
Als het ei gaar is voeg je de pesto toe. Roer even door en zet opzij.
Haal de tomaten uit de oven en vul de tomaten met de scrambled eggs.
Verdeel de plakjes mozzarella over de tomaten en leg daarop een blaadje basilicum.