Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Maak gezellige momenten wanneer je met je kinderen eet

Maak gezellige momenten wanneer je met je kinderen eet

Gastblogger Tamara was namens Babymomtalk aanwezig tijdens het Stokke event in Amsterdam. Lees meer over het event én nieuwe kookboek:

Ik ben zwanger. De kans dat ik zwanger kon worden, was zó klein dat het echt een wonder is. Ik werd steeds ouder en steeds meer kwam mijn wens om zwanger te zijn naar “boven”.

Ik ben dankbaar en gezegend dat het me mag overkomen, mede gezien mijn leeftijd, en dan ook nog eens van een tweeling. Natuurlijk blijven de komende weken super spannend, maar ik luister goed naar mijn lichaam, eet gezond, gevarieerd en probeer zoveel mogelijk uit te rusten.

Eten vind ik overigens erg belangrijk. Zelf besteed ik veel aandacht aan eten. Ik ga wekelijks naar de slager, bakker, groenteboer en supermarkt om zoveel mogelijk verse producten te halen. Vorige week was ik op het evenement van Stokke, waar het nieuwste kinderkookboek van Nijntje “Eten met Nijntje” werd gelanceerd van Samuel Levie. We hadden de eer om een aantal lekkere gerechten en hapjes voor te proeven. Nu al kan ik dromen van een tafel mijn kinderen gezellig aanschuiven en onderdeel uitmaken van de lunch of het diner.

Ik streef er naar om de hapjes voor mijn kinderen vanaf dag 1 vers te bereiden en alleen natuurlijke ingrediënten toe te voegen. Het lijkt me ook een fijn moment om kinderen al vroeg na hun geboorte te betrekken en van eten echt een feestelijke en leuke gelegenheid te maken en er ook echt de tijd voor te nemen.

Ik vind het leuk om een mooi recept met jullie te delen uit het Kookboek “Eten met Nijntje”, wat tevens is genomineerd voor Gouden Kookboek van het Jaar.

Bloemkoolpannenkoek

Wat heb je nodig:

300 gram bloemkool

100 gram zelfrijzend bakmeel (volkorenmeel met 1tl bakpoeder kan ook)

2 eieren

200 ml kokosmelk

2tl kurkuma

Zonnebloemolie

Deze pannenkoeken smaken nootachtig door de bloemkool. Ze zijn perfect voor de lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Dit recept levert ongeveer tien tot twaalf kleine pannenkoekjes op.

 1. Rasp de bloemkool of hak fijn in een keukenmachine
 2. Meng nu alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie tot een glad beslag
 3. De kurkuma kleurt het mooi geel. Roer de bloemkool door het beslag en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
 4. Bak nu de pannenkoekjes in een beetje zonnebloemolie
 5. Eet bijvoorbeeld met wat gerookte vis, avocado, een zacht gekookt eitje of bij een curry

Hoe bereid jij jouw eten voor jouw kleintje? Wat zijn jouw tips om gezellig aan tafel te zitten?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *