Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Mamaverhaal: de ex van mijn vriend maakt van ons leven een hel!

Mamaverhaal: de ex van mijn vriend maakt van ons leven een hel!

Twee jaar terug leerde ik hem kennen, het was liefde op het eerste gezicht. We kwamen beide uit een lange relatie, maar we gaven het een kans. Hij had nog een kind met zijn ex, maar dat vond ik geen probleem. Zij had ook een nieuwe vriend, dus alles ging vrijwel goed. Totdat we verloofd waren en we aankondigden dat we een baby kregen.. Hier ging het helemaal mis!

*anoniem verhaal van een moeder uit ons platform, dit zijn fictieve namen*

Ik leerde Eric twee jaar geleden kennen en ik dacht dat ik niet meer de ware zou vinden. Een half jaar ervoor kwam ik erachter dat mijn ex vreemdging, dus ik wilde even niks te maken hebben met mannen. We hadden geen kinderen samen, dus het was ook snel uit. Mijn focus lag op mezelf, ik ging weer mediteren, sporten, maar ik miste het wel om een partner te hebben. Ik ging naar een verjaardag van een collega en daar zag ik Eric. Het klikte meteen en we hadden nummers uitgewisseld. We bleven regelmatig praten en al snel volgde een date. Het ging allemaal zo natuurlijk,. We hadden veel in gemeen en hij kwam ook uit een lange relatie. Hij heeft wel een kind met zijn ex-vriendin, maar dat respecteerde ik. Na een paar maanden daten, werd het officieel.. I was so in love, dus ik ging ervoor

Het ging allemaal zo goed! 

Ik was 29 jaar toen ik Eric leerde kennen. Ik werkte fulltime, was stabiel dus dacht wel aan een toekomst samen. Hij gaf aan dat hij nog meer kinderen wilde én dat hij met mij wilde eindigen. Het voelde zo goed aan, alles ging zo goed. Zijn dochtertje was jarig en ik ging mee. Zijn ex had hier geen probleem mee. Zijn dochtertje was een schatje en ik kon het goed met haar vinden. Het feestje ging goed en ik leerde ook de nieuwe vriend kennen van Eric’s ex. Ze leken gelukkig, dus het was prettig dat we samen konden zijn, zonder enige problemen. We gingen nog even nakletsen toen zijn dochtertje sliep en Eriç’s ex Tanya vroeg of wij ooit kinderen wilde. Ik zei: Ja, we willen zeker kinderen. Ik vroeg, wil jij nog meer kinderen? Ze keek naar haar vriend en zei: Nee, hij wil geen kinderen, dus ik vind het goed zo.. Het was best awkward, want volgens mij zou ze wel meer kinderen willen. We ruimde alles af en gingen vervolgens naar huis.

Schat.. Wil je samenwonen?

Na acht maanden daten en we waren praktisch altijd samen, vroeg Eric of ik wilde samenwonen met hem. Ik was zo blij, want ik wilde niets liever. Het verliep enorm goed. We werkten allebei en we were building a future. Mijn band met zijn dochtertje was enorm leuk en ik kreeg nog meer kriebels om een eigen kindje te hebben. Ik vond de band van Eric en Tanya ook heel mooi voor hun dochtertje. Na anderhalf jaar daten, ging ik met Eric op vakantie naar Dubai. Het was onze eerste verre vakantie en het was heerlijk. We waren beide druk en het was een heerlijke tijd samen!

OMG.. Gebeurt dit nou echt?

Eric had een romantisch diner gepland om te vieren dat we samenwonen. Ik vond het heel lief en I was all dressed up. Vervolgens merkte ik dat hij een beetje zenuwachtig was en na het eten gingen we naar een mooie suite. And he POPPED THE QUESTION.. I said YESS (offcourse)! Ik was zo blij, het was magisch en onze vakantie was nog mooier.

We waren inmiddels terug van een leuke vakantie en we hadden het mooie nieuws gedeeld met familie en vrienden. Iedereen vond het enorm leuk, maar ik merkte dat Tanya ineens botter deed tegen Eric. Het was blijkbaar uit tussen haar en haar vriend, dit wisten wij niet. Ik dacht: Ja, ze is nu niet gelukkig en dan kondigen wij heel blij onze verloving aan. Ik zei ook tegen Eric: trek je er niks van, komt vanzelf wel goed. 

I started feeling weird… 

Op het werk merkte ik dat ik extreem moe was. Ik bleef maar gapen en ik had weinig energie. Ik vertelde het aan mijn ouders en ze zeiden: Misschien ben je zwanger? Ik dacht: Nee, dat kan toch niet? Ik had een test gekocht en ja hoor… Ik was zwanger!! Ik was ontzettend blij, want ik ben verloofd, woon samen en nu ook in verwachting. Het leek net een sprookje! Ik vertelde het meteen aan Eric toen hij thuis kwam en hij kon zijn geluk niet op! We gingen meteen langs de verloskundige en ik bleek 12 weken zwanger te zijn. Alles zag er goed uit, ik voelde me nog enorm moe, maar ik was echt heeeel gelukkig.

Let’s share this amazing news! 

We hadden familie en vriendin uitgenodigd en een korte video gemaakt met ons nieuws. Iedereen was enorm blij en we waren blij dat we het goede nieuws konden delen met familie en vrienden. Het was een gezellig feestje en ik had helemaal niet door dat Tanya eerder weg was gegaan. Ze zei geen gedag, niet eens gefeliciteerd dus ik dacht hmm.. is alles wel oke?

Eric belde Tanya twee dagen later om te kijken hoelaat hij zijn dochtertje kan ophalen. Ze deed kortaf en gaf aan dat het niet mogelijk was. Ze bleef hem negeren en hield zijn dochtertje bij hem weg. Het was een drama. Ze wilde ineens niks meer met Eric te maken hebben. Ze had mijn nummer geblokkeerd, want ze vond dat we in haar gezicht smeten en geen rekening met haar hielden. Ik voelde me rot, want het laatste wat ik wil, is de band van Eric en zijn ex verbreken omwille van hun kind. Alleen vind ik het te belachelijk dat ze zich zo gedraagt.

Hoe nu verder?

Eric heeft zijn dochtertje eindelijk na twee weken gezien, maar ze negeert ons volledig. Ik wil het uitgesproken hebben, maar aan de andere kant denk ik: Doei, wij zijn verliefd en dat wist je..Kan ik niet gewoon gelukkig zijn?

Mijn vriendinnen vinden dat ik haar moet benaderen om het uit te praten, maar ik zou niet weten wat ik moet zeggen. Ik ben bang dat ik met mijn hormonen tekeer ga! Eric wil gewoon dat de communicatie verbetert, maar ik zou niet weten wat ik moet doen..

Wat zou jij in mijn geval doen?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *