Mamaverhaal | Mijn schoonmoeder wilt geen contact meer met mij..

Mamaverhaal |  Mijn schoonmoeder wilt geen contact meer met mij..

Vorig jaar ben ik bevallen van een prachtige boef. Ik was de gelukkigste persoon op aarde toen ik hoorde dat ik zwanger was, tot mijn bevalling. Ik wilde namelijk mijn vriend en moeder aanwezig hebben tijdens mijn bevalling. Daar ging alles mis..

Tijdens mijn zwangerschap was ik zo blij! Ik genoot van alle ontwikkelingen rondom de baby, rustig voorbereiden op zijn komst en noem het maar op. Tijdens een verjaardag van mijn schoonfamilie kwam ter sprake wie er aanwezig zou zijn tijdens mijn bevalling. Ik gaf aan dat ik mijn vriend en moeder erbij wilde hebben (zoals de meeste vrouwen dat willen). Bij mij was het zo dat mijn schoonmoeder er heel graag bij wilde zijn, maar wij zijn nooit close geweest. Ze was altijd netjes, maar we hadden geen klik. Mijn partner is echt een moederskindje, dus zij vind het lastig om hem los te laten. Het is zo erg dat ze soms nog broodjes meeneemt voor zijn werk, elk weekend wil langskomen en zijn favoriete gerecht maakt, zijn kleren strijkt. I can go on, but you get the picture. Ik gaf duidelijk aan dat het niks persoonlijks is, maar dit mijn wens is voor de bevalling. Mijn schoonmoeder vond het niet kunnen. Ze vond mij egoïstisch en niet goed genoeg voor haar zoon. Hier is waar alles misging.

Mijn leven werd een ware hel

Na mijn bevalling was ik snel hersteld, dus ik kon heerlijk genieten van mijn baby. Tijdens mijn bevalling waren zoals gewenst alleen mijn vriend en moeder aanwezig. Sindsdien is mijn schoonmoeder enorm vals tegen mij, nodigt alleen haar zoon uit en betrekt mij nergens in. Ze hoeft niks voor mij te doen, maar ik wil het wel respectvol houden.

Ik moest enorm wennen aan het moederschap en mijn schoonmoeder had overal kritiek op. Ze belde mijn vriend regelmatig op dat ik geen goede moeder was, ik vaak moe was. Toen ik weer ging werken, kwam ze vaak langs als ik er niet was. Ze gaf aan dat ik mijn werk serieuzer neem dan het moederschap. Mijn vriend werkte niet, dus ik moest wel fulltime werken. Hij was op zoek naar een nieuwe baan. Mijn vriend leek het niet erg te vinden dat ik geen contact had met zijn moeder. Hij keek niet meer naar me om, alleen als het om ons kindje ging. Ik raakt depressief. Ik verloor mijn baan plotseling, want ‘er was geen ruimte voor vaste contracten’. Het moederschap vond ik enorm zwaar en financieel werd het zwaar om van een WW te leven. Mijn schoonfamilie wilde niks met mij te maken hebben… Mijn ouders wonen ver weg, dus daar kan ik niet heen. Ik woon samen met mijn vriend en ik heb niet echt veel vriendinnen. Ik heb alleen hem, mijn zoontje en mijn nicht.

IK ZIE HET NIET MEER ZITTEN

Ik zie het niet meer zitten met zijn familie, maar mijn vriend is van mening dat dit allemaal mijn schuld is. Hij heeft me niet gesteund tijdens mijn depressie. Hij ziet hoe zijn moeder tegen me doet tijdens familiefeesten. Ze kan bijvoorbeeld iedereen om een drankje vragen, maar mij overslaan. Tijdens een verjaardagsfeest een familiefoto maken en vragen of ik de foto wil maken. Voor de foto vraagt ze de vriendin van mijn zwager wel, dit soort kleine dingen maak ik constant mee.

Mijn vriend zegt er niks van. Hij geeft alleen maar aan dat ik mijn excuses moet aanbieden. Hij vind het zielig voor zijn moeder dat ze niet aanwezig mocht zijn tijdens de bevaling. Tevens vond hij dat ik zijn familie hierdoor heb beledigd en hij niet weet of wij wel een match zijn. Ik wist niet wat ik hoorde!  Mijn relatie loopt hierdoor stuk, want hij praat nauwelijks met me. Hij vind het erg dat ik alles ben gestart en dat ik zijn moeder heb gekwetst. Ik vind het ook erg hoe alles is gelopen, maar zijn moeder heeft hier een groot probleem van gemaakt.

ULTIMATUM

Mijn partner heeft me een ultimatum gegeven. Ik moet mijn excuses aanbieden aan zijn moeder en familie, anders is het over. Hij vond mij respectloos tegenover zijn familie en dat vind hij niet kunnen. En voor mij kan hij geen begrip tonen, want ik heb in zijn ogen voor alle drama gezorgd.

Wat zou jij in mijn schoenen doen? Mijn excuses aanbieden of de situatie laten en onze relatie eindigen?

Ik weet het namelijk niet meer…

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *