Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Mamaverhaal: na mijn zwangerschap verloor ik al mijn beste vriendinnen

Mamaverhaal: na mijn zwangerschap verloor ik al mijn beste vriendinnen

Ik was zwanger en kon niet wachten om het met mijn beste vriendinnen te delen. We waren net als de drie musketiers, we vertelden elkaar alles. Ik vertelde de volgende dag enorm blij dat ik zwanger was, maar daarmee veranderde alles!

*anoniem verhaal van een moeder uit ons platform, dit zijn fictieve namen*

Mijn vriendinnen stonden altijd voor me klaar. We gingen graag uit, deden letterlijk alles samen, maar dat werd minder toen ik mijn vriend leerde kennen. Ik was pas afgestudeerd en kon meteen fulltime werken. Ik had geluk met een leuke baan en een lieve vriend. Ik maakte altijd tijd vrij voor mijn vriendinnen, dus dat was geen probleem. Totdat ik me constant vermoeid en misselijk voelde, wist ik hoelaat het was. Wij waren zwanger.. Ik was zo blij toen de zwangerschapstest dit bevestigde!

Zo snel ben je zwanger.. dat word pittig!

Ik keek er enorm naar uit om mijn zwangerschap te delen met mijn vriendinnen. We hadden afgesproken bij mij thuis. Bij binnenkomst hadden we het over koetjes en kalfjes en toen vertelde ik het nieuws. Ze reageerden behoorlijk droog en één vriendin zei meteen: Zo snel ben je al zwanger. Jullie gaan pas 1,5 jaar met elkaar en wonen net samen. Dat word pittttiiggggg! En mijn andere vriendin zei alleen: Nou, ok.. Gefeliciteerd! Ik was er stil van, want ik had echt een andere reactie verwacht. Maar ik dacht, het is voor hen ook groot nieuws, dus wellicht moet zij het nog even goed laten landen.

Ik liet het eigenlijk gaan, want ik dacht: het komt wel goed.

Je bent echt veranderd?

Tijdens mijn zwangerschap bleef ik enorm vermoeid  Dat ging gelukkig wat beter na 5 maanden. Ik hield mijn vriendinnen up-to-date via onze groepsapp, maar ik merkte dat ze er weinig op reageerde. Zij vonden dat ik enorm was veranderd! Ik werkte fulltime, was enorm vermoeid, dus ik had geen kracht/energie om uren te appen en wat te gaan drinken. Ik vond het enorm lastig, want ze hielden geen rekening met mij qua afspraken. Ze wilden bijvoorbeeld een wijntje drinken én daarna uitgaan. Uiteten bij Loetje (prima, maar ik mag geen biefstuk). Op social media zag ik foto’s van hen met de caption: my only girl, my nr 1 friend. Ik zat hier zo erg mee, want ik werd volledig genegeerd door mijn vriendinnen. Vooral de laatste maanden van mijn zwangerschap.. Ik heb echt mijn best gedaan om hen te betrekken in mijn zwangerschap én vriendschap, maar ik werd hier zo verdrietig.

Dit was de druppel

Mijn zus had een leuke babyshower voor mij georganiseerd, ik vond het zo lief! Echt een topverrassing. Mijn familieleden waren aanwezig, nichtjes van mijn vriend, maar mijn beste vriendinnen waren nergens te bekennen. Ze stuurden mij rond 5 uur een appje dat ze het niet gaan redden vanwege werk en een griepje. Ik geloofde er eigenlijk niets van, want de avond ervoor zijn ze beide wezen feesten. Mijn vriend was enorm kwaad, omdat ik hier echt mee zat. Hij vond dat ik het moest laten rusten, want ja.. Ze laten echt niets van zich horen.

Onze zoontje is geboren!

Ik was enorm blij, our son is born! Ik had een snelle bevalling en ben bevallen van onze mooie zoon John. Ik was zoooo gelukkig én dankbaar! De eerste weken waren enorm zwaar, maar dat hoort er natuurlijk bij. De slapeloze nachten, bijkomen van de bevalling, maar gelukkig kreeg ik enorm veel steun van mijn ouders, zussen, vriend en schoonfamilie. Mijn vriendinnen heb ik helaas niet meer gesproken tot mijn bevalling, maar ik kreeg wel een appje van ze toen ik was bevallen. Ze wilden graag langskomen en ik ging hiermee akkoord.

Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten, maar ik vond het ook wel fijn om ze te zien. Ze kwamen binnen en leken blij om me te zien. Het was alleen heel awkward. Ze stelden een aantal vragen over de bevalling en hoe ik me voelde, maar verder kwam er niet veel uit. Toen vertelde ik ze meer over onze eerste maand en ja, ik bleef maar kletsen want ik wilde het heel graag delen. Een vriendin zat in haar telefoon en mijn andere vriendin zei: Ojeej, word je zo’n moeder die alleeeeeen maar over haar baby praat?  Ik werd er echt stil van.. Vlak daarna waren ze vertrokken..

Een aantal maanden verder was het contact slecht en ik ging verder met mijn leven. Mijn zoontje doet het enorm goed, mijn gezin maakt mij ontzettend gelukkig. Ik heb een promotie gehad op werk, waardoor ik vaker op reis kan met mijn gezin. Het gaat enorm goed met me en nu heb ik een bericht ontvangen van een vriendin dat ze wil praten en dat het haar spijt..

Ik vind het zelf heel lastig, omdat ik het al een plek heb gegeven, maar aan de andere kant wil ik wel mijn ei kwijt? Wat zouden jullie doen?

Beeld: Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *