Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Alleen op vakantie als ouder, kan dat wel?

  Alleen op vakantie als ouder, kan dat wel?
 • Hotspot Bilderberg ’t Speulderbos Veluwe

  Hotspot Bilderberg ’t Speulderbos Veluwe
 • Travel hotspot Aruba!

  Travel hotspot Aruba!
 • Opening babyrestaurant in Rotterdam

  Opening babyrestaurant in Rotterdam

MOMSTORY | Ik zit in dubio, is hij te ver gegaan?

MOMSTORY | Ik zit in dubio, is hij te ver gegaan?

Het leek allemaal picture perfect, totdat hij zich ineens anders gedroeg. Wat moet ik nou?

*anoniem verhaal van een moeder uit ons platform, dit zijn fictieve namen*

Zes jaar geleden beviel ik van mijn prachtige dochtertje! Het ging allemaal goed als gezin, totdat ze vier jaar werd. We waren enorm uit elkaar gegroeid, we deden alles voor ons dochtertje, maar our love was gone. Daarom besloten we om uit elkaar te gaan én ons eigen pad op te gaan. Het was jammer, maar helaas waren we het beide ermee eens. Het belangrijkste was dat co-parenting enorm goed ging, dus ik deed mijn eigen ding.

Op een nieuw avontuur

Vorig jaar ging ik na lange tijd weer uit én kwam een oud-klasgenoot tegen. We konden het altijd goed met elkaar vinden én ik weet niet wat het is, maar het voelde zo fijn aan. Heel de avond gedanst, zelfs gezoend én meteen nummers uitgewisseld. Na het feest nam Jim contact met me op en je weet hoe het gaat: veel appen, kletsen en al snel kwam daar een date uit.  Nu heb ik sinds zes maanden een relatie met hem en hij was in het begin echt heel lief en aardig. Alles ging eigenlijk prima. Elk weekend ging mijn dochtertje naar haar vader, dat ging prima. Zo hadden wij elk weekend quality-time voor leuke activiteiten.

En ineens veranderde hij..

Naast het moederschap run ik een eigen business en ik heb daarom twee telefoons (privé en voor mijn bedrijf). James is hier natuurlijk van op de hoogte want ik heb geen geheimen. Ik ben enorm zelfstandig, want heb alles altijd zelf moeten doen.

Ik probeer naast het moederschap ook te genieten door tijd te spenderen met mijn familie en vrienden. Jim is het tegenovergestelde, hij wilt alles samen doen. Dat vind ik wel leuk, maar ik hou ook van mijn eigen vrijheid. Nu merk ik enorm dat Jim enorm bezitterig wordt én letterlijk alles wil weten wat ik doe. Ik geef altijd aan waar ik heen ga, maar dat mocht niet baten. Als ik bijvoorbeeld even wat ga eten met vriendinnen, wilt hij mee of blijft hij mij constant appen/bellen. Al mijn vriendinnen zeggen er wat van want ze schrikken er enorm van. Mijn ex merkt ook als ik mijn dochtertje afzet dat ik regelmatig wordt gebeld of geappt.. Ik vind het zelf ook heel veel, maar ik weet niet hoe ik dit moet zeggen tegen hem.. Hij laat me nu ook niet met rust maar hoe pak ik het aan? Want nu roept hij zelfs dingen of mijn dochter vaker naar haar vader kan, zodat hij meer met mij is. Dat vond ik zelf te ver gaan, maar hoe bespreek ik dat met hem?

Ik denk dat zijn intenties goed zijn, maar wel moet beseffen dat ik zijn ‘bezit’ niet ben én mijn dochter altijd op nummer 1 komt..

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *