Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • Populaire babynamen 2021

  Populaire babynamen 2021
 • 5 fun facts about me

  5 fun facts about me

Personal | Hoe combineer ik alles met een peuter?

Personal | Hoe combineer ik alles met een peuter?

Ik krijg de vraag enorm vaak: Hellen, hoe doe je het toch allemaal? Soms weet ik het ook niet, maar plannen is key! In mijn eerdere blog geef ik vijf tips, maar hieronder deel ik specifieker hoe ik alles  aanpak.

Een business runnen met een peuter is en blijft een uitdaging, maar wel mogelijk! Joshua is inmiddels 2,5 jaar oud en hij wordt steeds groter, slimmer en ondeugender haha. De peuterpuberteit is echter no joke! Hij is echt een schatje, maar wordt ook ondeugender haha. Joshua dut sinds maanden niet meer ’s middags dus die 2 uurtjes rust mis ik wel om bijvoorbeeld eten te preppen, op te ruimen, mails op te pakken, noem het maar op. Dit ben ik inmiddels gewend dus we gaan vaak de hort op of spelen thuis. Hij is gelukkig geen tv-kijker, dus houdt zichzelf prima bezig met al zijn speelgoed. Hij slaapt gelukkig goed door (whoooooop), kletst steeds meer en krijgt echt een leuk karakter (sterke wil, but hey he gets it from his mommy). Ik werk drie dagen per week waarvan hij 2 dagen naar de opvang gaat, overige dag is mijn vriend vrij. Daarnaast ben ik altijd vrij van vrijdag tot maandag (lekker lang weekend yay). Voor mij is het belangrijkste om zoveel mogelijk tijd door te brengen met Josh. Ik geniet er ook echt van om hem te zien lachen, spelen of als we samen knutselen, dansen, voetballen en ga zo maar door.

Sinds oktober 2018 heb ik mijn werk weer opgepakt na een break van drie maanden.. Het was echt even wennen want ik nam echt mijn rust, ging meer lezen en had wel ideeën maar de uitvoering ervan kost het meeste werk.  In oktober ging ik weer aan de slag met mijn passie: aan het werk als merkstrateeg én branding coach. Wat houdt het precies in?

Bedrijven helpen met een doelgerichte marketingplan met als resultaat: meer inzicht, structuur en resultaten.

Ik heb ondertussen met veel merken mogen samenwerken en het is fijn dat ik alles vanuit huis kan doen. In oktober besloot ik ook om zes weken later een borrel te organiseren: helemaal alleen. Je verklaart me zeker voor gek, maar ik daag mezelf graag uit maaar de prangende vraag: Hoe combineer ik het allemaal? Well, let me tell you:

Stel een strakke doelenlijst op per product/dienst 

Ik ben moeder van een lieve peuter, dat betekent dat ik het best drukjes heb. Overdag is het full on mommy mode en dat zonder dutjes haha. Ik ga vrijwel altijd de hort op met Josh overdag, eenmaal thuis gaan we knutselen, spelen en hij speelt ook makkelijk zelfstandig, dus dan kan ik het eten preppen, wasjes draaien en samen lunchen.  Zoals ik al zei, dut mijn lieve Josh niet meer dus rond 7/8u ligt hij in bed. Zondagavond werk ik een realistische doelenlijst uit en mijn planner staat op de koelkast met gemarkeerde teksten zoals dringend, me-time, familieactiviteiten want dat is uiteraard belangrijk! Dit is overigens ook een dagelijkse reminder naast mijn vision board per kwartaal. Zo kan ik maandagavond aan de bak én de rest van de week ook.

Rustmomenten inschakelen

Ik geniet enorm van mijn rustmomenten zoals een maskertje op én boek lezen of interessante podcast te beluisteren. Ik ben gestopt met veel series kijken want ik wil mijn energie goed inzetten en begrijp me niet verkeerd, soms is het echt fijn om even te Netflixen, maar ik wil mijn vrije tijd beter inzetten. Ik heb strakke doelen gesteld per maand met genoeg rustmomenten en ik beluister liever een succesverhaal of een podcast over Storytelling of Money Mindset en ga zo maar door. Dit jaar staat alles in het teken van groei, mindset en positiviteit.

Ik vier elk moment van de dag!

Het is zo normaal dat je grote momenten viert zoals een verjaardag, promotie of een klant die je binnenhaalt, maar vier je ook de kleine momenten? Ik vier echt alles nu haha, het maakt me blij. Sommige dagen zijn gewoon zwaar of zitten soms niet mee, dan ga ik gewoon vroeg naar bed en dan denk ik: Morgen weer een nieuwe dag, maar vandaag ben ik gezond, met mijn gezin en blijf dankbaar. Een klein moment als op een middag na werk Josh op te halen en hij rent: Mama, kusje! of Mama, i love you! Dat zijn echt de momenten waar ik het voor doe, maar ik vier ook als ik op een avond na een druk dagje thuis het voor elkaar krijg, een aantal sessies te verkopen of twee mailings in te plannen! Het geeft energie.. en eerlijk mama’s, we need it! Daarom noemen ze mij ook The Marketing Cheerleader: I’m always excited!

Positive mindset is key!

Hier had ik eerder een blog over geschreven, maar dit is echt belangrijk. Ik vond mindset eerst zweverig, maar sinds ik er meer over ging lezen, zag ik echt de meerwaarde ervan in. Het helpt echt om bepaalde zaken anders te zien. Met de peuterpuberteit.. Lord have mercy, soms moet ik echt tot 100 tellen of weet ik het ook niet, maar in plaats van boos te worden of je moedeloos te voelen, probeer ik te denken: Hellen, hij is misschien moe of wilt iets uitleggen, maar dat lukt niet.. Tel tot 10, zen en niet gefrustreerd reageren. Tevens vraag ik ook alles in de groep haha, dat helpt mij ook enorm!!

Echt waar, afgelopen jaar zat vol mooie momenten maar ook wat tegenslagen en dit heeft me echt sterker gemaakt. Je hebt niet overal controle op, maar wel op je eigen mindset en hoe je met tegenslagen omgaat. Ik blijf het zeggen, Joshua motiveert me elke dag om er een  mooie dag van te maken. Ik schrijf dagelijks in mijn notitieboekje waar ik dankbaar voor ben, wat mijn doelen zijn en wat voor familiedoelen we hebben.. Het geeft me rust & you girl needs a lot of that hihi.

Aankomende maanden zit ik vol met strategiesessies, persevents, een aantal persreisjes maar alles staat op de planning. Ik weet dat het druk wordt, maar ik heb het helemaal uitgewerkt en eind januari las ik een evaluatiemoment in én dan kunnen we weer knallen in februari. Zal dan weer een blog delen hoe alles verloopt.

Mijn tip aan jou: Stay happy, blessed and enjoy your journey!

Wil je me dagelijks volgen? Volg me dan op Instragram via: @hellentecle 

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *