Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Mijn megatip voor jou!

  Mijn megatip voor jou!
 • Our Netflix fav’s at the moment

  Our Netflix fav’s at the moment
 • Wat te doen tijdens de stakingen

  Wat te doen tijdens de stakingen
 • 5 fun facts about me

  5 fun facts about me

PERSONAL | Hoe gaat het nu?

PERSONAL | Hoe gaat het nu?

Vorig jaar deelde ik eind april mijn blog Ik stop er volledig meeIk twijfelde zo erg over deze blog, maar toch blij dat ik eerlijk liet weten dat het even niet ging. Maarja, hoe gaat het nu?

Vorig jaar hadden we op het einde best wat tegenslagen en dat vond ik echt lastig. Ik denk dan vaak: Waarom overkomt ons dit? Soms heb je geen controle over bepaalde situaties, maar je hebt wel controle hoe je ermee omgaat. Nu probeer ik om te denken, minder streng voor mezelf te zijn én gewoon dankbaar zijn. Het was best lastig want ik kreeg heel veel support, maar ook veel negatieve backlash zoals:

Je werkt wel veel? Zie je je kind wel? En ga zo maar door! The funny part is, is dat ik juist altijd met Josh ben én 2x per week ’s avonds 4 uurtjes werk aan Babymomtalk. Weekenden zijn heilig, dan is het echt familytime. Dat is gelukkig goed geregeld, maar ik kon zo’n hoge druk op mezelf leggen én als het dan niet ging, dacht ik: SHIT! Terwijl het helemaal niet erg is, als iets niet lukt.

Hoe pak ik alles nu aan?

Ik pak alles nu veeeeeeel beter aan, door meer focus én structuur. Mijn voordeel qua werk is, dat ik eigenlijk over kan werken waar Wi-Fi is. Daarnaast werk ik nu met een weekplanner (download mijn planner hier!), evalueer ik elke zondag wat er goed ging én wat beter kon want daar leer je enorm van. Ik werk, heb een lieve peuter, train 2x per week, werk 2 avonden met de strategiesessies en soms nog een event tussendoor. Weekends laad ik echt op, de hort op met mijn gezin, gezelligheid én zondagavond reflecteer ik over mijn week.

Een jaar later ben ik enorm trots op mijn groei, ik focus me echt op mezelf én mijn gezin. Ik zorg beter voor mezelf, ga weer sporten, let op mijn eten (met wat cheatdays erbij hihi), lees meer, ontwikkel mezelf door nieuwe vakken te leren. Ik merk dat dit mij goed doet, eind vorig jaar organiseerde ik binnen 6 weken mijn event (uitverkocht whoop), stond ik in januari in 100%NL met een beautyspecial, uitgebreid met meer brandingpakketten en ik vier elke mijlpaal. Ik sta stil bij elk moment, want je moet meer genieten van het proces.

Lieve Joshua maakt mij zo gelukkig! Hij wordt wel echt ondeugend en zo groot (over 2 weken alweer 3 jaar OMG!), maar oh zo lief. Hij is zo’n lief mannetje en laat mij dag in,dag uit zien hoe dankbaar ik ben. Ik ben enorm dankbaar dat ik in een korte tijd zoveel moois heb kunnen opzetten, but to be honest: het blijft zwaar! Ik krijg zo vaak complimenten van andere moeders en ik waardeer het enorm. Ik heb mezelf het volgende voorgenomen. Ik ben gestopt met:

te streng voor mezelf zijn;

te hoge eisen te stellen;

me schuldig te voelen!

Mijn tip aan jou..

Wees lief voor jezelf, je doet je best so don’t be too hard on yourself. Durf uit je comfortzone te stappen en geniet van elk moment. Soms zit het tegen, but you will get through this, turn your pain into power!

We are all in this together, dus wees lief voor jezelf mama

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *