Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Personal | Hoe ik Babymomtalk heb opgezet..

Personal | Hoe ik Babymomtalk heb opgezet..

Het begon eigenlijk allemaal vlak na mijn bevalling. Ik was pas bevallen én vond het zo bijzonder! Voor ik het wist, had ik een groot platform vol powermoms.. Maar hoe is het eigenlijk gegaan? Dat zal ik je vertellen…

Mijn zwangerschap had ik niet op social media gedeeld, maar alleen met vrienden en familie. Ik was inmiddels verhuisd van Rotterdam naar Amsterdam. Ik was in het begin enorm misselijk, maar gelukkig nam dat snel af.. Het was geen geheim, maar hield het eigenlijk voor mezelf én familie/vrienden. Het laatstetrimester van mijn zwangerschap verliep zo fijn én ik bleef maar denken: Hoe zal het zijn met een baby erbij?

Nou, Joshua liet op zich wachten maar met 41 weken + 5 dagen ben ik bevallen! Het was een natuurlijke bevalling, maar ik moest wel herstellen van mijn hechtingen. Ik moest veel uitrusten, kon nog moeilijk lopen, maar voelde me verder wel prima. Mijn vriend, schoonfamilie, ouders hielpen mij ontzettend mee en gelukkig herstelde ik weer snel. Joshua was een lieve baby, at prima en sliep prima, dus ik had best wat vrije tijd, dus ik ging veel lezen over de beginfase van een baby. Ik kreeg ontzettend veel hulp, maar had toch behoefte om met andere moeders te praten die net zijn bevallen én hoe dat ging.

Mijn moeder én schoonmoeder hielpen me enorm, maar ik merkte dat ik echt andere verhalen wilde horen. Dus ik lag op de bank én dacht: ik start een groep voor moeders. Het ging best snel én voor ik het wist, bestond Babytalk. Zo heette de groep eerst (if you still remember this, you was there from day 1). Ik voegde een aantal vrienden toe én binnen een week zat ik al op 250 leden, want zij gingen allemaal moeders toevoegen. Hoe gek het ook klinkt, je denkt altijd dat je de enige bent, dus toen ik alles las van andere moeders, voelde het zooooo fijn. Mijn vriendinnen waren echt lief, maar die hebben geen idee welke luiers goed zijn.


Babymomtalk

De groep heette al snel Babymomtalk, want veel leden hadden oudere kindjes, maar vonden het wel leuk om ervaringen en tips te lezen van anderen. Het ging tenslotte om mamaverhalen én tips, dus Babymomtalk was de juiste benaming. Het ging eigenlijk snel, drie maanden later was Joshua inmiddels vijf maanden oud én toen begon ik weer met werken. De groep bleef groeien en actief, dus dagelijks werden er leuke topics gedeeld. Ik vond het echt fijn om mijn verhaal met anderen te delen, maar vooral om de verhalen van andere moeders te lezen.

Tijdens mijn pauze zag ik constant lieve privéberichten over mijn platform én hoe fijn is het om verhalen/tips van andere moeders te lezen. De leden wilden zo graag meer! Ze wilden leuke events, winacties, stellingen, noem het maar op. Ik kreeg er veel van energie! Twee maanden later kreeg ik op werk te horen dat mijn contract niet werd verlengd, dus ik dacht ok…maar het leek deels een teken, want ik wilde graag iets anders doen. Alleen durf ik het wel aan met een baby..

Ik voelde me best gek, werkloos met een baby… This was not what I had planned, maar na mijn ontslag kon ik extra veel genieten van Joshua en ik maakte een vision board, met mijn doelen voor 2017. Een week later werd ik ineens benaderd door verschillende pr bureaus én bedrijven of ik met hem wilde samenwerken. Ik dacht: YES YES YES! Ik besloot toen om mijn businessplan op te stellen, want ik wilde vanuit Babymomtalk events organiseren én met toffe bedrijven werken voor een leuke marketingcampagne. Maarja.. hoe begin je hiermee als nieuwe moeder? I took the challenge and I will tell you my journey want ik had begin januari al laten weten dat er een event in mei kwam, maar hoe…? Zonder team, KvK, budget, samenwerking, maar alleen een enthousiaste idee/plan!

Met mijn marketingachtergrond zou ik zeker aan de slag kunnen, maar durf ik het wel aan? En kan ik wel een event from scratch organiseren? Er ging veel door me heen, maar mijn vriend zei ook: Hellen, je kan het. Werk alles goed uit (want je houdt van je lijstjes)  én dan is alles mogelijk! 

And so the journey begins..

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *