Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Een tante is net een tweede moeder!

  Een tante is net een tweede moeder!
 • Zo jong al ?!

  Zo jong al ?!
 • Recept: Quinoa salade met gegrilde kip

  Recept: Quinoa salade met gegrilde kip
 • Entrepeneurship event Martinhal | Inspirerend én vooral mind-blowing!

  Entrepeneurship event Martinhal | Inspirerend én vooral mind-blowing!

PERSONAL | Waarom ik geen foto’s van Joshua deel..

PERSONAL | Waarom ik geen foto’s van Joshua deel..

Twee jaar geleden startte ik een besloten platform voor (aanstaande) moeders: Babymomtalk. Als nieuwe moeder was ik enorm benieuwd hoe andere moeders het deden. Mijn vriendinnen hadden nog geen kinderen en ik had behoefte om ervaringen/tips te lezen van andere moeders. Een jaar later startte ik een blog, maar kan dat wel zonder foto’s van je kind? 

In mijn platform delen de leden van alles omtrent het moederschap/zwangerschap en het is fijn om ervaringen en tips van andere moeders te horen. Ik deel wekelijks leuke topics, stellingen en foto’s van mezelf en hotspots. Ik post geen foto’s van mijn zoontje, hier hebben wij bewust voor gekozen. Veel leden begrepen het volkomen want het is natuurlijk de keuze van de ouders. Echter, waren er ook wat leden die het ‘gek‘ vonden dat ik geen foto’s deelde van mijn zoontje want hallo.. Ik beheer een platform voor moeders!

We leven in een tijd waar we alles delen. Ik deel zelf enorm veel foto’s van mezelf, events én alles omtrent Babymomtalk. Wat betreft mijn zoontje, ben ik erg voorzichtig. Als men mijn zoontje zien, zeggen ze direct:

OMG Hellen, hij is zo cute. Je moet meer foto’s plaatsen. Start een Instagram-accountHij is leuk én je hebt zo’n mooie familie. Hier kan je echt wat uithalen.

Ik vind hem toch te jong en mijn platform staat voor alle elementen van het moederschap. Hoe ervaar ik het? Wat maak ik mee? Hoe ervaren andere moeders bepaalde fases? Het draait niet per se om mijn zoontje en dit heb ik ook altijd gecommuniceerd. Gelukkig begrijpen de leden het, maar het valt me toch op dat ik er nog veel kritiek op krijg. Sommige zeggen zelfs: Je bent gek, je kan er zoveel uithalen.. Wees commercieel! 

Tuurlijk kan hij via mijn blog enorm veel brandrep-klusjes binnen krijgen, maar dat wil ik zelf niet. Ik vind het zo leuk bij anderen, maar that’s not for me.

Als ouder moet je zelf bepalen of je foto’s deelt van je kind(eren). Ik snap dat andere moeders het doen, want eerlijk: je wilt je prachtkinderen delen met de buitenwereld. Wat je ook doet, het moet jouw keuze zijn als ouder!

ALS BLOGGER GEEN FOTO’S VAN JE KIND..

Ik heb een marketingachtergrond en help vrouwen/moeders met het opstellen van een marketingplan voor hun business. Daarnaast schrijf ik wekelijks blogs over het moederschap, leuke mommy musthaves en hotspots. Veel bedrijven vinden het gek dat ik geen foto’s deel van mijn zoontje. Hierdoor loop ik weleens samenwerkingen mis, maar bij mij gaat het echt om de informatieve artikelen! Het kan dus wel dat je een platform voor moeders beheert zonder foto’s van je kindjes. Wat je ook doet, make sure it is your choice.

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *