Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Momboss Spotlight Iris

  Momboss Spotlight Iris
 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

PERSONAL | Waarom me-time zo belangrijk is!

PERSONAL | Waarom me-time zo belangrijk is!

Joshua is inmiddels 2 jaar! Afgelopen twee jaar heb ik vooral geleerd dat het goed is om naast je moederrol ook aan jezelf te denken. Cause you matter too. Maar waarom dan? Dat leg ik je uit powermom!

Het moederschap vind ik echt een bijzondere journey. Na je zwangerschap ontmoet je je zegen en je bent moeder.. I can’t even describe the feeling! Als ik eraan terugdenk, tovert er een lach op mijn gezicht. Afgelopen twee jaar is alles zo snel gegaan, maar ik heb zoveel geleerd. Van zijn eerste lach, naar zijn eerste groentehapje, kruipen, lopen en ga zo maar door. In het begin vond ik het zo eng! Kan ik het wel? Wat kan ik verwachten en ga zo maar door.. Maar toen Joshua was geboren, voelde het goed. Ik moet zeggen dat ik echt volledig was veranderd, had geen behoefte aan anderen en wilde alles ‘perfect’ doen. Uiteraard bestaat perfect niet, daar kwam ik snel genoeg achter.

De eerste maanden vlogen voorbij en al mijn focus was op Joshua (obviously), but honey, I let myself go! Joshua zag er geweldig uit, maar ik liep er echt als een slons bij. Ik was alleen maar bezig met mijn gezin, huishouden en werk. Toen dacht ik Hellen! Nee, stop! Je moet jezelf niet vergeten in the process. Naast je moederrol, heb je je vriendinrol, dochterrol, girlsfriendsrol en ga zo maar door. Ik vergat even dat ik ook tijd aan mezelf mocht besteden. Al is het even een boekje lezen, een masker, even wandelen.. anything!

So meet the new Hellen who takes time for herself (but also has her days in sweatpants lol) 

 
Sanne Nadine Hes Photography

Hoe doe je het dan allemaal? Dit hoor ik geregeld. Veel leden volgen mij op Instagam en daar deel ik dagelijks mijn activiteiten. Overdag ben ik heel actief met Josh, we gaan altijd de hort op én ’s avonds ben ik aan het werk of op een event. Vanwege mijn blog word ik regelmatig uitgenodigd voor persevents, lanceringen, etentjes en reisjes. Het is heel leuk, maar wel enorm druk. Veel uitnodigingen zijn ook voor het gezin, dus dat is wel leuk! It’s nice to mix business with fun! Maar je moet erop letten dat je niet door gaat, vandaar mijn blog: me-time is belangrijk!

Vorig jaar besloot ik om events te organiseren voor Babymomtalk, dus naast het moederschap, runde ik ’s avonds een business. Dat was best wennen, maar als je iets leuk vind, dan voelt het niet als werk. Ik ben op mijn ‘vrije’ dagen altijd met Joshua, hij dut niet meer, dus het zijn drukke dagen vol activiteiten! Wat ik heel leuk vind, want hij geeft me zoveel energie. Echter is het wel van belang dat ik mijn avonden goed inplan! Een strakke planning geeft echt rust (het klinkt heel serieus, maar het is zo) Zonder mijn planning zou alles weer chaotisch zijn en daar heeft niemand wat aan. Rust is belangrijk, vooral voor je kind(eren). Doordeweeks combineer ik alles goed met mijn gezin, werk, sporten en rusten. Weekends is echt familytime! Ik vind het belangrijk dat ik dan echt tot rust kom en geniet van onze quality-time.

Ja, heel leuk maar hoe plan je dan me-time in?

Elke dag is anders, maar ik probeer elke avond een rustmoment in te schakelen. Iedereen doet dit anders. Ik coach ondernemende moeders met een strakke planning én brandingchecklist. Zij zeggen allemaal: Maar wanneer kan ik rusten? Ik heb geen tijd! Tijd moet je maken! I repeat, tijd moet je maken voor jezelf! Voorheen wilde ik alles op 1 dag doen, dat heb ik losgelaten. Wat helpt hierbij:

Huishoudelijke klusjes zijn er altijd, dus dat blijft uiteraard.

Mealpreppen! Dit helpt hier enorm. Zondagavond prep ik het eten voor aankomende dagen. Mocht je all out willen gaan, kan je thuis weekmenu’s opstellen, zodat je wekelijks alles ready hebt.

Werk met een lijstjes. TO-DO! Dat geeft mij overzicht en elke keer als ik iets wegstreep, geeft het me een boost.

Wees lief voor jezelf. Zie je nog een wasje en je bent kapot? Dan kan het eventueel wachten tot morgen.

Treat yourself! Dit vind ik echt belangrijk! Ik verwen mezelf door een massage te boeken, een bezoek aan de nagelstudio, heerlijk wandelen, girlsnight, datenight ga zo maar door..

Wat kan je dan thuis doen?

Ik geniet echt van een heerlijke gezichtsmaskertje, kopje thee en een goed boek of een leuke serie/film met mijn partner. Dan denk ik even aan niks en geniet ik van het moment. Dat doe ik steeds meer! Ik schrijf graag in mijn notitieboekje, vind ik heel fijn. Vind je sporten fijn? Ga lekker hardlopen, naar de sportschool, whatever you like! Ik kan ook makkelijk toffe podcasts beluisten of een leuke webinar bekijken.

 

Lieve mama’s, wees lief voor jezelf! Je doet al zoveel, je bent al supergoed bezig! Geef jezelf een schouderklop én geniet even van de rust!

 

Liefs Hellen!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *