Sinds het nieuwe jaar probeer ik ook weer wat “netter” te eten. Dus heb ik ook weer een lowcarb receptje gemaakt. Ideaal voor op de dagen dat je niet sport en dus minder koolhydraten tot je neemt. Deze quiche is zo in elkaar geflanst. Vul hem met je favoriete groenten, even de oven in: piece of quiche 😉
Wat heb je nodig?
– 4 eieren
– 2 eiwitten (of 60 gram vloeibare eiwit)
– 75 gram hüttenkäse
– 75 gram champignons
– 50 gram ui
– 50 gram baby spinazie
– 100 gram hamblokjes
– zout en peper
– 1 el olijfolie om in te bakken
Extra:
– ingevette ovenschaal of bakblik bedekt met bakpapier
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd en champignons en ui. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de uien en champignons. Voeg daarna de spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur uit en roer ook de hamblokjes er door heen.
- Mix in een kom de eieren, het eiwit en de hüttenkäse met een garde tot een glad mengsel (niet alle hüttenkäse zal glad worden, maar dat is niet erg).
- Vet een ovenschaal in of bekleed een bakblik met bakpapier. Schep het groentemengsel op de bodem en verdeel daarna het eimengsel hier over heen.
- Zet in de oven voor 35 minuten. De quiche is gaar als het ei gestold is.
Je kan de quiche meteen lekker opsmullen of de volgende dag meenemen naar je werk. Kan zowel koud als warm worden gegeten.
Voedingswaarden hele quiche:
Kcal 550
Koolh 8
Eiwit 62
Vet 28