Het zonnetje schijnt, it’s salade season! Lindsey heeft wederom een heerlijke recept voor ons. Wil je weten hoe je deze heerlijke salade maakt? Lees dan verder:
Wat heb je nodig (voor 1 salade) ?
Voor de geroosterde kikkererwten:
– 1/2 blik kikkererwten
– 1 tl chilipoeder (hoe minder, hoe minder spicy)
– 1 tl uienpoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– flinke snuf zout en peper
– 2 el olijfolie
Voor de salade:
– 1/2 courgette
– 2 gegrilde paprika’s (uit pot)
– 1/2 gele paprika
– handje cherry tomaatjes
– klein handje Parmezaanse kaas
– basilicum salade dressing (AH) / olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het blik kikkererwten uitlekken.
- Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie en alle specerijen. Meng goed door elkaar.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Daarna laten afkoelen.
- Ondertussen maak je de salade. Snijd de courgette in de lengte in lange slierten met de kaasschaaf (kan ook gewoon in blokjes natuurlijk).
- Snijd de gegrilde paprika’s in reepjes en doe dit ook met de gele paprika. Halveer de cherry tomaatjes.
- Verdeel de courgette, gegrilde paprika, gele paprika en cherry tomaatjes op een bord.
- Strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen en doe de geroosterde kikkererwten erbij.
- Voeg eventueel de basilicum dressing / olijfolie toe en wat zout en peper naar smaak.
Smullen maar!!