Recept: pompoen blondies by MamaSuperdun

Recept: pompoen blondies by MamaSuperdun

Ontmoet onze nieuwe foodblogger Lindsey van Mamasuperdun. Ja ik ben mama en nee ik ben niet superdun, maar wel flink wat kilo’s afgevallen vorig jaar! Begin 2016 was ik er helemaal klaar mee. Ik heb de knop omgezet en mijn levensstijl omgegooid. Mijn foodblog kan je omschrijven als een blog met lekkere, maar vooral makkelijke recepten. Niet teveel poespas of gekke ingrediënten.

Je kan gewoon je boodschappen doen bij de Lidl, Appie of een andere supermarkt. Ik ben mama, werk vier dagen in de week als jurist, heb een druk sociaal leven, sport 2-3 keer per week en wil daarnaast ook nog gezond eten. Dan heb ik toch geen tijd meer om nog naar een speciale winkel te moeten!

 

 

Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen: hierbij een receptje met daarin twee soorten groenten verstopt! In deze smeuige blondies (brownies, maar dan blond ;-)) zit pompoen en cannellini bonen verstopt. Pas op: ze zijn gevaarlijk lekker!

Wat heb je nodig (voor 12 blondies)?
– 325 gr pompoen
– 100 gr cannellini bonen
– 100 gr pure chocolade (liefste 72% of meer)
– 100 gr appelmoes light
– 50 gr kokosmeel
– 25 gr kokosolie (gesmolten)
– 25 gr rozijnen
– 20 gr honing
– 5 gr bakpoeder
– 4 eieren

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes.
  2. Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Kook de pompoen in heet water zodat de pompoen zacht wordt. Giet de pompoen daarna af.
  4. Stop alle ingrediënten, behalve de chocolade en rozijnen, in de keukenmachine/blender en mix het geheel door tot er een glad beslag ontstaat. In deze stap voeg je dus ook de pompoenstukjes toe.
  5. Stop het beslag in een kom en roer even door met een spatel. Roer er nu de stukjes chocolade en rozijnen nog door heen.
  6. Bedek een bakblik met bakpapier (ik gebruikte een lage vierkant vorm, voor het “brownie” effect). Giet het beslag in de vorm.
  7. Bak de blondies voor ongeveer 45-60 minuten (afhankelijk van je oven). Houd het rond de 45 minuten even in de gaten, als de bovenkant mooi bruin is geworden kan je even met een saté prikker kijken of hij gaar is van binnen. Als de saté prikker nog te nat is zou ik hem heel even laten staan.
  8. Laat je blondies goed afkoelen, want dan kan de chocolade weer een beetje hard worden.

Enjoy!

Liefs Lindsey

 

WIE IS LINDSEY?

Ik ben Lindsey, foodblogger van Mamasuperdun. Ja ik ben mama en nee ik ben niet superdun, maar wel flink wat kilo’s afgevallen vorig jaar! Daarnaast maak ik ook wel eens recepten met verstopte groenten, zoals cakejes, brownies enz. Ideaal voor kinderen om meer groenten binnen te krijgen. Ons zoontje (Luca, 4 jaar) eet heel slecht. Op deze manier probeer ik hem stiekem toch wat groenten te voeren 😉 Maar ik ben helemaal niet superdun, waarom heet mijn blog dan Mamasuperdun? Toen ik aan het afvallen was, zei mijn vriend steeds tegen Luca “zeg maar: Mama is superdun”. Luca kon toen nog niet heel goed praten, dus als ik mij aan het omkleden was of voor de spiegel stond zei hij “Mamasuperdun”. En zo ontstond ineens een naam voor mijn blog!

Wil je meer over mij, mijn recepten of andere dingen weten? Je kan me altijd een berichtje sturen. Ik hoop dat jullie gaan genieten van de recepten die ik deel op Babymomtalk!

Liefs, Lindsey

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *