Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Ruimte in mijn denken

Ruimte in mijn denken

Ik moet eerlijk zeggen dat ik moeite had met deze blog te schrijven. Ik wilde niet teveel in herhaling vallen en dacht, wat kan ik als ondernemer en single mama nu vertellen om mijn lezers te bemoedigen?

Het schrijven van deze blog dwingt mij eigenlijk om de afgelopen maand te evalueren. Niet dat ik dit niet vaker doe, maar op deze manier is het intentioneel en specifiek. Ik denk dan na over wat ik heb geleerd en hoe ik weer ben gegroeid of ben ik stil blijven staan door mijn eigen uitstel gedrag?

Sinds 2 maanden sport ik nu elke maandag t/m vrijdag minimaal 40 minuten nadat ik Trey naar school heb gebracht. En sinds enkele weken luister ik – tijdens het sporten – naar de “Redefining Wealth” podcast met Patrice Washington. Hier komen allerlei inspirerende ondernemende mensen te gast om hun verhaal te doen. En een van die dagen hadden ze het over het niet kunnen starten of afmaken van je planning. Toen zei ze: “Dit komt vast doordat er ergens iets op je te wachten staat wat je moet opruimen. Het kan administratie zijn, maar ook gewoon je eigen huis”.

Toen ging er bij mij een lampje branden. Het sporten ging geweldig, maar dingen uitschrijven voor mijn business liep erg stroef. Dit kwam omdat ik allerlei hoekjes in huis had die gewoon niet opgeruimd waren. Iets waar ik al maanden tegen op zag om te doen. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik absoluut niet van opruimen houdt. Schoonmaken ook niet, maar dat doe ik dan wel omdat ik echt niet tegen viezigheid kan. Ik ben diegene die de deurklink van de openbare wc met de elleboog of papier opendoet óf achter iemand aanren…

Nou daar ging ik dan, opruimen! Mijn plan was om van beneden naar boven te werken omdat ik altijd bedenk: hoe kan ik dit zo snel en efficiënt mogelijk gedaan krijgen? En als ik eenmaal begin stop ik niet voordat het af is. Wanneer je zo bezig bent kom je erachter hoe snel je allerlei papieren en spulletjes verzamelt die je eigenlijk niet eens gebruikt. Ik heb veel weggegooid en weggegeven.

Waarom vertel ik dit opruimverhaal nou aan je, denk je misschien? Dit komt omdat het mij geholpen heeft om ook rust in mijn hoofd te creëren. Rust om andere dingen op te pakken zoals boeken lezen, programma’s uitschrijven en mijn planning voor 2020 te maken. Er zeurt niks meer op de achtergrond dat opgeruimd moet worden. Wat ik sowieso heb veranderd is dat ik de eettafel nu elke dag opruim. Want hoe snel komen daar stapeltjes papieren?

Herkenbaar? Neem een dag of twee de tijd en aan de slag!
Deze blog is geschreven door powermom Djeranie!

Heeft deze blog je geholpen, laat het me weten. Connect met mij via Instagram(@djeranie), dat vind ik echt leuk!

Beeld: Pixabay

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *