Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Een tante is net een tweede moeder!

Een tante is net een tweede moeder!

Een tante is net een tweede moeder: haar zus(je) heeft een kindje, dat betekent dat zij tante word! Hoe speciaal is dat!

Een tante is geweldig

Toen mijn zussen hoorde dat ik zwanger was, waren ze eerst in shock. Het was zo spannend want ik word moeder én zij worden tante. Wat waren zij enthousiast: een mooie blessing komt in onze familie. Ze waren al meteen bezig met leuke spulletjes zoeken, online lezen wat handig was tijdens de zwangerschap en voor de kraamweek. Toen mijn zoontje was geboren, waren ze verliefd. Het is prachtig om de liefde van een tante/oom te zien bij je kindje.

Als moeder heb je onvoorwaardelijke liefde voor je kindje! De liefde die een tante voor haar nichtje/neefje voelt is heel bijzonder, uniek want het zit vol geluk! Mijn zussen kunnen geen genoeg krijgen van Joshua, waken over hem en houden zielsveel van hem. Prachtig om te zien!

Ze zijn natuurlijk minder streng, want ja, hoe kunnen ze zijn schattige gezichtje weerstaan!

We hadden een tijdje terug een poll in ons platform Babymomtalk: welke rol speelt je zus in je kindjes leven? 85% van de leden gaven dat hun zus net een tweede moeder is voor hun kindje. Hoe bijzonder is dat! Een tante is onmisbaar, geweldig en mag ook in het zonnetje worden gezet!

De rol van een tante bij de ontwikkeling van gezonde kinderen

De rol van een tante in het leven en de ontwikkeling van kinderen kent veel voordelen. Eén aspect is psychologisch, omdat haar rol belangrijk is voor de onbewuste familiestructuur.

Deze ‘onbewuste familiestructuur’ groeit met alle bestaande familiebanden die in ons onderbewustzijn spelen.

“Het zijn de familiegeheimen. De banden met onze voorouders. Het zijn de dingen die niet worden gezegd, gedeeltelijk worden gezegd of slecht worden begrepen. Alles wat we ervaren vormt ons en bepaalt onze onbewuste psychologie.”, aldus een artikel van psycholoog Florencia del Rocio López.

Is jouw kindje ook gezegend met een lieve tante?

Beeld: Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *