Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Nationale Pannenkoekendag

  Nationale Pannenkoekendag
 • Mannen geven vrouwen meer stress dan kinderen

  Mannen geven vrouwen meer stress dan kinderen
 • Amandel crêpes

  Amandel crêpes
 • Recept pompoen pannenkoeken

  Recept pompoen pannenkoeken

Travel hotspot Aruba!

Travel hotspot Aruba!

Drie jaar geleden kwam ik voor het eerst op dit prachtige, kleinste Caribische eilandje. Aruba! Mijn vriend komt hier vandaan, dit werd onze eerste vakantie samen. Het was onvergetelijk, perfect! Ik ben verliefd geworden op het eiland, de wilde natuur, de mensen, de ambiance. Aruba word niet voor niets officieel One Happy Island genoemd!

En nu, afgelopen September 2018, zijn wij terug gegaan. Niet met zijn tweetjes, maar met zijn drietjes. Zo bijzonder met ons zoontje naar het eiland waar zijn roots liggen, waar zijn ouders zo verliefd op zijn.

Ga jij binnenkort ook naar Aruba? Of wil je erheen? Laat mij je overhalen! Ik heb hier een heleboel leuke tips (en tricks) voor als jij, mét kind, naar One Happy Island gaat. 

image1.jpeg
 1. Probeer ervoor te zorgen dat je buiten het orkaan seizoen gaat. Buiten het orkaan seizoen wilt zeggen tussen (plusminus) December tot Mei. De resterende maanden tussen die data kan het op het eiland erg bewolkt, winderig en regenachtig zijn. Niet dat het dan niet alsnog heerlijk warm is. Maar the ultimate island feeling creeër je natuurlijk wel met een zonnetje.
 2. Houd je van vis? Bezoek ‘Zeerovers’. Een plek waar ook veel locals eten en de prijzen goed te doen zijn. Je eet aan de zee en precies uit dié zee komt de vis elke dag vers op jou bordje. Met geluk zie je dat ook nog gebeuren! Iedere dag een andere vis soort, plus altijd heerlijke garnalen. Maar de manier waarop ze de vis bereiden, dát is wat het zo lekker en authentiek maakt. Je bepaald zelf hoeveel gram vis je wilt eten, dus betaal je ook per gram. Delicous! 
image2.jpeg

3. Een van de meest bekende kindvriendelijke activiteiten van Aruba is De Palm Island. Je gaat hier per boot heen en kunt de hele dag lol maken. Een water paradijs, snorkelen tussen tropische vissen, bananen boten, een prive strandje en daarbij is al het eten en drinken (plus alcohol) inclusief. MAAR: De Palm Island is alleen leuk om met kinderen vanaf rond de vier jaar oud te bezoeken. Waarom? Het zwemparadijs heeft alleen hoge glijbanen, kinderen mogen hier niet samen met hun ouders vanaf (blijkbaar uit veiligheidsreden) en moeten deze dus alleen betreden. Is je kind hier dus nog niet toe in staat? Dan mag je net als wij gaan uitleggen dat ze wel mogen kijken, maar niét mogen glijden. Ook kunnen dreumesen en peuters natuurlijk ook nog niet snorkelen of op de bananenboot, dus blijft er niet veel meer over. Het was voor ons geen succes.  
4. Andere leuke kinderactiviteiten zijn; The Donkey Sanctuary. Een hele boel ezeltjes bij elkaar die gered zijn en nu een heerlijk leven leiden op de sanctuary. Je kunt ze aaien, stro en voedsel geven. Ook ontdekte wij vlak tegenover ons hotel The Butterfly Farm: De naam zegt het al, het is een soort boerderij met enkel en alleen prachtige vlinders. Kinderen leren over het proces van rups tot vlinder, maar kunnen dit ook zien. Erg leuk en educatief. 

image4.jpeg

5. Als je eens een ander strand dan Palm Beach (over het algemeen het strand waar alle hotels zich bevinden) wilt bezoeken, heeft Aruba een handje vol opties andere strandjes. Allemaal zijn ze prachtig en uniek op hun eigen manier. Mijn favoriet is Eagle Beach, adembenemend. Rauwe zee, maar toch nog goed in te zwemmen met kinderen. Drie jaar geleden vonden wij daar bijvoorbeeld zomaar even een real life zeester (ook weer terug gegooid). Babybeach is ook een perfect strand met kinderen, omdat het gehele strand ondiepe wateren kent. Prima voor de kids om te spelen! 
6. Als laatste nog een food hotspotje. Naast al dat vakantie gesnack ook nog lekker gezond eten? Bezoek Eduardo’s Beach Shack en haal hier je tropische ontbijtjes die er spectaculair uit zien én heerlijk zijn. Alles is vegan en cruelty free. Naast fruitbowls zijn er ook heerlijke smoothies te krijgen, maar bijvoorbeeld ook vegan sushi! Oh en ons zoontje, die heeft er ook zo van gesmuld! 

image5.jpeg

Hopelijk heb je nu een beetje een beeld bij dit prachtige Caribische eilandje, waar je jezelf prima met kinderen kunt vermaken en ook nog eens kunt genieten van een tropische ambiance. 

Liefs, Tamar. 
Moderator Babymomtalk!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *