Best gelezen artikelen

Moederschap

  • Heerlijke Netflix binge series

    Heerlijke Netflix binge series
  • Voor haar was er helaas geen roze wolk

    Voor haar was er helaas geen roze wolk
  • Recept Big Mac Taco’s

    Recept Big Mac Taco’s
  • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

    Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

Vega taco’s

Vega taco’s

Deze vega taco’s zijn niet normaal lekker! Mijn vriend is echt een vleesliefhebber, maar ik had stiekem niet gezegd dat er geen vlees in zat. Achteraf vertelde ik het aan hem en hij was redelijk verbaasd haha! Goede tip dus voor de vleesetende man 😉 Het is een vulling van zoete aardappel met aubergine, een tomaten salsa, feta en amandelen. Heerlijk!

Ik maakte de zoete aardappel en aubergine klaar in de Aerofryer die ik kreeg van Princess, maar het kan ook gewoon in de oven.

Wat heb je nodig (voor 4 à 5 taco’s)?
– 2 middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 300 gram)
– 1 aubergine 
– 1 grote tomaat 
– 1/2 rode ui 
– 1 tl limoensap
– 75 gram feta (ongeveer, meer is ook lekker)
– 2 handjes amandelen 
– 2 tl olijfolie
– 2 tl ras el hanout kruiden (ik gebruikte deze van Green Gypsy Spices)
– zout en peper
– paar sprietjes verse bieslook
– verpakking met taco’s 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven / aerofryer voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1×1 cm. Snijd ook de aubergine in blokjes.
  3. Doe de zoete aardappel in een kom en doe dit ook met de aubergine, apart van elkaar dus. Voeg bij beide kommen 1 tl olijfolie toe, 1 tl ras el hanout kruiden en zout en peper naar smaak.
  4. Stop eerst de zoete aardappel in de oven voor ongeveer 5 minuten. Doe daarna de aubergine er bij in de oven en bak nog 10 minuten door in de oven (de zoete aardappel zit er dus 15 minuten in en de aubergine 10 minuten).
  5. Ondertussen maak je de tomaten salsa. Snijd de tomaat heel fijn en de rode ui ook. Ik was heel lui en heb het samen in een keukenmachine gedaan. Voeg 1 tl limoensap toe en wat zout en peper naar smaak. Zet even opzij.
  6. Hak de amandelen fijn. Verkruimel de feta en snijd de bieslook fijn.
  7. Stop de taco’s even in de oven (zoals beschreven op de verpakking), vul ze daarna met een laagje zoete aardappel en aubergine, een laagje tomaten salsa, wat feta, amandelen en bieslook en herhaal dit nog een keer (als het past).

Wij hebben echt gesmuld! Het is ook echt zo gemaakt, omdat je alleen even de aardappel en aubergine in blokjes hoeft te snijden en vervolgens in de oven schuift.

Ga jij dit recept maken? Tag me dan, vind ik leuk!

 

Liefs, Lindsey

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *