Waarschuwing voor afgeleide ouders | Let goed op!

Waarschuwing voor afgeleide ouders | Let goed op!

Met het lekkere weer zitten alle stranden/grasvelden/parken vol! De Reddingsbrigade waarschuwt ouders om zich in de buurt van het water niet te laten afleiden, door bijvoorbeeld hun smartphone.

“Kleintjes zijn bliksemsnel weg. Als je een paar seconden niet kijkt, een bericht op je telefoon leest, of iets uit je tas pakt, of een boek of tijdschrift leest, kan het zomaar gebeurd zijn”, zegt Kees Buis van Reddingsbrigade Nederland. “Dat geldt voor het strand, maar ook voor het zwembad en de recreatieplas.”

Gisteren verdronk een meisje van vier in haar woonplaats Waddinxveen. Zondag overleed een jongen van vier nadat hij uit een plas in Hoofddorp was gehaald. Die dag verdronken ook een man van 59 in Amsterdam en een vrouw van 49 in Nuenen. Zij was aan het snorkelen met een loodgordel om.In het Belgische Blankenberge werden vorige week vier kinderen op het nippertje uit zee gered, schrijft de VRT.

Als ouder ben je drukjes met van alles, maar het is van belang dat je niet afgeleid raakt als je kind richting het water gaat. De brigade raadt aan om goed op te letten, om verdrinkingen te voorkomen. Vanwege de drukte kan je kindje zo in de menigte verdwijen, binnen een kwartiertje vind je hem/haar wel, maar het moet natuurlijk niet zo ver komen.

Onder toezicht zwemmen

De brigade raadt aan om te zwemmen op plaatsen waar toezicht is. “Dan kan je in de gaten worden gehouden door mensen die zijn opgeleid en eerste hulp kunnen verlenen. Als je ergens anders in de problemen komt, moet je maar hopen dat een omstander weet wat ‘ie moet doen. Negen van de tien mensen weten dat niet.”

Zorg dat je zeker weet dat je goed kan zwemmen, benadrukt Buis. “Zo niet, dan kun je ook tot maximaal je middel in het water en even onderdompelen voor verkoeling.”

Bron: NOS

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *