Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Wat te doen nu we thuis zitten? 

Wat te doen nu we thuis zitten? 

Na het nieuws van vandaag gaan de scholen/opvang dicht. Dat betekent dat we vooral thuis zitten. Helaas kan je niet naar pretparken, musea of andere kindvriendelijke plekken dus ik geef je wat tips voor thuis. 

Wij gaan graag de hort op, hadden ook wat events en activiteiten op de planning staan. Helaas gaat dat niet door dus moeten we thuis creatief zijn. Is toch wel wennen, want ik ben echt een buitenmens. Maar niet getreurd, er is thuis genoeg leuks te doen! Mocht je geen inspiratie hebben, lees dan vooral mijn blog! 


Knutselen 

Heb je papier, lijm en vormpjes thuis? Dan kan je gezellig knutselen. Ik verzamel ook wc rollen, keukenrollen, stokjes, schuim en ga zo maar door. Je kan van alles maken met je kleine.  Ik spiek vaak via YouTube en Pinterest voor leuke ideetjes.

Puzzelen 

Josh is gek op puzzelen en we hebben verschillende puzzels thuis. Ook puzzels van +100 stuks met een leuke Playlist op de achtergrond, kan je gezellig puzzelen samen. 


Huiswerk / Educatieve spellen 

Josh is bijna 4 jaar dus hij gaat binnenkort naar school. Wij hebben verschillende spellen om bijv het alfabet te oefenen, cijfers, tellen en ga zo maar door. Op de opvang zijn ze nu met het thema Aan tafel bezig, dus dit proberen wij thuis nog steeds door te zetten. Heeft jouw kind huiswerk of opdrachten? Ga er mee aan de slag! 

Verven 

Get creative! Heb je verf in huis. Ga samen verven. Oefen met kleuren, vormen en wees samen creatief. 


Bakken / koken

Ik ben geen keukenprinses maar ik vind bakken echt leuk. Pinterest is my best friend, ik zoek leuke recepten en ga aan de slag. Denk aan pannenkoeken, pizza, koekjes, gezonde snacks en ga zo maar door. Afhankelijk van wat je thuis hebt, kan je veel lekkers bakken/koken.


Samen opruimen 

Het huishouden verdwijnt niet dus dat moet ook gedaan worden. Josh helpt graag mee met een wasje, bezemen en ga zo maar door. Maak dit ook leuk als gezin!


TV / schermtijd 

Naast de vele spelletjes/activiteiten is het nauurlijk ook een optie om samen een film te kijken of een leuke serie op te zetten voor je kleine. Dit probeer ik niet te veel te doen, maar het kan zeker geen kwaad.


Spelletjes 

Spelletjes zijn altijd leuk! Wij genieten hier enorm van spelletjes zoals memory. Dit doen we als gezin en altijd een succes. We hebben verschillende spelletjes en Josh is er gek op!


Bouwen / kleien 

Wees creatief! Mocht je klei thuis hebben met vormpjes, speel ermee! Josh vindt het geweldig! Of bouw samen een megatoren!

Je kan uiteraard veel meer doen, maar ik deel alvast wat ideeën voor aankomende dagen!

Beeld: Pixabay

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *