Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Nationale Pannenkoekendag

  Nationale Pannenkoekendag
 • Mannen geven vrouwen meer stress dan kinderen

  Mannen geven vrouwen meer stress dan kinderen
 • Amandel crêpes

  Amandel crêpes
 • Recept pompoen pannenkoeken

  Recept pompoen pannenkoeken

Zo jong al ?!

Zo jong al ?!

Ik kreeg dit regelmatig te horen toen ik zwanger was.. Zo jong! Ben je er wel klaar voor?

Wanneer ben je nou echt klaar voor het moederschap? Is dat gekoppeld aan je leeftijd, je partner, je status? Ga zo maar door. Jij weet wanneer je er klaar voor bent en dat is het belangrijkste. Ik was 24 jaar toen ik zwanger raakte. Ik was er enorm blij mee! Ik ging inmiddels 5 jaar met vriend, was afgestudeerd, we woonden al samen dus ik was ontzettend blij.

De eerste paar weken was ik enorm misselijk, moe, dus ik vertelde het eigenlijk alleen aan mijn familie en vrienden. Iedereen was ontzettend blij voor ons. Ik voelde me gelukkig al snel weer beter, dus ik kon echt genieten van mijn zwangerschap. Het verliep prima, je zag het in het begin niet bij mij.

Ik hield het eigenlijk ook meer voor mezelf en close people. Ik had niks online gedeeld dus iedereen in mijn omgeving was enorm enthousiast. Toen startte ik een maand na mijn bevalling mijn community: Babymomtalk. Zo wisten mijn online vrienden op Facebook ervan. Ze waren enorm geschrokken en kreeg echt van alles te horen:

Wat leuk, maar zo jong al? Ben je klaar voor? Je woont nu wel heeeel ver weg (ben verhuisd van Rotterdam naar Amsterdam) en ga zo maar

Wanneer ben je te jong, te oud? Ik vind dat jij er klaar voor bent wanneer JIJ er klaar voor bent! Hoe staan jullie erin?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *