Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • Populaire babynamen 2021

  Populaire babynamen 2021
 • 5 fun facts about me

  5 fun facts about me

Mama, je doet het goed!

Mama, je doet het goed!

Dit moeten we vaker tegen elkaar zeggen! Tegenwoordig krijg je als moeder zoveel kritiek, het is ook nooit goed! De zogeheten moedermaffia kan best erg zijn, je kan zulke nare berichten krijgen en wij doen bij Babymomtalk niet aan momshaming.
We doen ons best, doen alles voor ons kindjes én daarom mijn blog: Mama, je doet het goed!

Ik beheer al 2 jaar mijn mommyplatform Babymomtalk. Hier delen moeders dagelijks leuke tips, maar stellen ook veel vragen. Ik heb zoveel geleerd van de moeders, maar helaas ook veel negatiefs meegemaakt.

Als moeder doe je enorm je best om alles ‘perfect’ te doen. Disclaimer: perfect bestaat niet :). Hier had ik wel veel last van.. Ik wilde alles perfect doen, maar je doet als moeder wat je kan. Ik schrik er tegenwoordig wel van hoe judgy men kan zijn..

Voor elke moeder, je doet het goed! Geef je borstvoeding, goed zo! Geef je flesvoeding, ook goed! Het is namelijk nooit goed. Ik gaf borstvoeding én iedereen vond het geweldig. Een vriendin gaf flesvoeding (ze kon geen borstvoeding geven, het lukte maar niet), maar jeetje, wat kreeg zij scheve ogen. It’s all good!

Doe wat goed voelt voor jou!

Het moederschap kan je al zoooo onzeker maken, dus het laatste wat je wil, is beoordeeld worden door anderen. Ik heb als beheerder bakken met kritiek gehad… Ik schrok me rot! Opmerkingen zoals:

Zie je je kind wel? Je werkt wel veel he? Waarom is je kind niet online? Ik snap dat niet! En ga zo maar door!

Ik schrok er echt van! Ik werk thuis als Josh slaapt (hoef mezelf niet te verantwoorden), maar het is te gek voor woorden dat men maar van alles zegt. Nu kan ik het wel hebben en maak het minder mee, maar we moeten hiermee stoppen!Als je werkt en je kindje gaat naar de opvang, is het zielig of zie je je kind niet te veel. Blijf je thuis met je kinderen? Dan beperk je jezelf én ga zo maar door. Het is eigenlijk nooit goed! Als moeder doe je wat je kunt voor je kinderen en dat is goed!

Binnen ons platform heb ik enorm vaak gezien dat moeders onzeker worden en mij vragen om een bericht anoniem te posten zoals:

 • Ik vind het soms zwaar, hoe gaan jullie ermee om? Dit is volkomen normaal, soms is het zwaar en minder leuk but this too shall pass. Dan wil je geen oordeel van een ander
 • Ik wil geen borstvoeding geven..
 • Binnenkort ga ik alleen op vakantie zonder mijn gezin, hoe ging dat?

Ik vond het zo erg dat men bang was om iets te vragen zonder een judgemental reactie te krijgen. Begrijp me niet verkeerd, je mening geven is geen probleem. Tips geven? Helemaal niet! Echter moet dit wel respectvol blijven én zonder oordeel!

Mama, je doet het goed!

Voor alle moeders, je doet het goed. Doe alles op je eigen manier, flow en weet dat je alles in jouw power doet voor je kids!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *