Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

Vijf handige tips om het moederschap te combineren met je business!

Vijf handige tips om het moederschap te combineren met je business!

Een onderneming en het moederschap zijn twee grote taken, maar het is zeker mogelijk om dit te combineren. Als moeder heb je altijd wat te doen, je zit nooit stil. Dus hoe combineer je dit met een onderneming? Ik beheer een platform voor ondernemende moeders en velen vinden het enorm lastig om er structuur in te houden. Ik geef je vijf tips om dit te combineren.

 1. Vision board opstellen
  Een vision board is een bord waarop jij je visie voor aankomend jaar kunt visualiseren voor zowel je business als familie. Het is een dagelijkse reminder wat jouw doelen zijn voor aankomend jaar. Een vision board kun je makkelijk maken met een wit canvas, tijdschriften en knippen en plakken maar. Het motiveert je om dagelijks je doelen te zien én zodra je ze geleidelijk weg vinkt, voel jij je enorm trots!
 2. Plannen
  Dit klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar het is echt van belang. Wij hebben een familieplanner waarin wij alles schrijven. Wij proberen zo goed mogelijk alles vooruit te plannen, dit om chaos te vermijden. Ik werk altijd ’s avonds omdat mijn zoontje dan slaapt. Mijn nummer 1 prioriteit is mijn zoontje Joshua en met een dreumes ben je lekker druk. Het is heerlijk en zodra hij slaapt en het huisje schoon is, kan ik verder werken aan mijn planning. Afhankelijk van je bedrijf/dienst is het enorm goed om met maand- en/of kwartaalplanningen te werken.
 3. Focus
  Als moeder zit je dag zowat vol. Van ’s ochtends tot ’s avonds heb je van alles te doen. Zodra je een avondje ‘vrij’ hebt, ga je ervoor. Je bekijkt je planning en kijkt wat je op dat moment kunt uitwerken. Je hebt minder vrije tijd, dus je benut je tijd daarom extra goed. Het moederschap heeft mij enorm veel focus gegeven, mede door mijn planning!
 4. Rustmomenten
  Rust als moeder? Ja, het bestaat! Het moederschap is enorm druk, dus het is goed dat je soms een rustmoment inschakelt. Al is het een masker opzetten, even een serie kijken, yoga, wandelen, whatever it takes, als je maar even tot rust komt. Een uitgeruste moeder zorgt voor rust, structuur en meer kracht!
 5. Positief blijven
  Last but not least: STAY POSITIVE. No one said it’s going to be easy, but it’s going to be worth it. Je moet positief blijven, want het is soms zwaar. Je kan denken: Waarom doe ik het nog? Er zijn anderen die het ook kunnen met meer tijd? Ik stop ermee! Dit kan niet gebeuren, probeer uit elke dag een positief punt te halen. Je mindset is enorm belangrijk. Het feit dat je een powermom bent, daarnaast een eigen business hebt of wil opzetten, maakt jou al geweldig. Vergelijk jezelf niet met anderen, focus je op je eigen kracht, ontwikkeling en ga ervoor!

Liefs Hellen!

Wil je meer informatie over onze strategiesessies of brandingpakketten? Klik hier voor meer informatie. 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *