Deze Big Mac Taco’s zijn bomb!!! Ik volg weinig hypes wanneer het tot recepten komt. Maar toen ik deze online voorbij zag komen was ik verkocht. Afgelopen weekend was het eindelijk zover en stonden ze op tafel.
Yes, je leest het goed…dit zijn taco’s geïnspireerd op het bekende broodje. Dat ook nog eens mijn favo fastfood keuze was in mijn tienerjaren.
Heel gezond? Misschien niet, maar wel ontzettend lekker, smeuïg, en makkelijk om te maken. Bovendien, saturdays are for cheating right?
Aan de slag, dit is wat je nodig hebt…
Ingrediënten
- 800 gram (mager) rundergehakt
- 1,5 theelepel zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Een mespuntje cayennepeper
- 2 theelepels paprikapoeder
Daarnaast:
- 10 mini tortilla wraps
- 10 plakjes cheddar smeltkaas
- Voldoende gesneden ijsbergsla
Voor de saus:
- 1 medium augurk kleingesneden
- 8 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 theelepel azijn
- Een snufje zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel milde mosterd
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
Bereidingswijze
In een grote kom kneed je het gehakt met de bijhorende kruiden. Vorm 10 balletjes van gelijke grootte.
Meng dan in een ander kommetje alle ingrediënten voor de saus en zet apart zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Pak dan steeds 1 tortilla en druk hier een balletje van het gehakt op plat. Spreid het gehakt over de hele oppervlakte van de tortilla want tijdens het bakken zal het gehakt krimpen. Leg de belegde tortilla’s apart op een schoon bord.
In een koekenpan verwarm je steeds een klein beetje boter en bak je een voor een de tortilla’s met gehakt mooi bruin en gaar. Start steeds met de gehaktzijde naar beneden en druk plat met een keukenspatel. Draai dan om en bak aan de tortillazijde ook mooi bruin.
Wanneer de gehaktzijde naar boven ligt leg je er een plakje van de cheddar smeltkaas op. Laat dit een beetje smelten en haal dan uit de pan.
Leg op het aanrecht 2 vellen bakpapier naast elkaar en leg hierop de gebakken tortilla’s naast elkaar. Niet op elkaar leggen i.v.m. de gesmolten kaas.
Wanneer je alle tortilla’s gebakken hebt, strooi je er een handvol van de ijsbergsla over en voeg je ook een flinke eetlepel van de saus toe.
Vouw de taco’s dan dubbel en leg ze mooi op een groot bord. Decoreer eventueel met wat fijngesneden peterselie en limoenpartjes. En serveer…
Wedden dat dit zal smaken?!
Eet smakelijk!
OVER WATEETELISA
Dit recept is afkomstig van momboss WatEetElisa. Elisa is gek op koken en bakken. Altijd zoekende naar een balans tussen gezond en lekker eten. Creativiteit en passie spelen een grote rol bij alles wat zij doet. Ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk hier haar website of volg haar op Instagram.