Bananenbrood vind ik het ideale tussendoortje als je zin hebt in iets zoets. Maar is ook perfect om te eten voor of na het trainen. Het werd dus weer eens tijd voor een voorraadje healthy snacks! De helft van het bananenbrood heb ik in aparte plakjes ingevroren. Haal het er een avond van te voren uit en je hebt de dag erna een gezonde snack bij je.
Wat heb je nodig?
– 4 kleine peertjes
– 2 grote bananen
– 3 eieren
– 150 gram Ultra fine oats
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 30 gram honing
– 75 gram rozijnen (optioneel)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de peer en snijd in kleine blokjes. Als je de bovenkant leuk wilt versieren, snijd dan één peer in vieren en houd deze apart.
- Prak de bananen. Stop deze in een kom samen met alle ingrediënten behalve de peer en rozijnen.
- Mix het geheel tot een glad beslag.
- Roer nu de stukjes peer en rozijnen door het beslag.
- Bekleed een cake vorm met bakpapier of spray in met bakspray. Vul met het beslag en zet in de oven voor 45-50 minuten.
- Iedere oven is anders, houd het even in de gaten na 40 min. Bedek evt de laatste tien minuten de bovenkant met folie zodat hij niet verbrand!
Laat afkoelen en snijd de cake in plakken, nomnom!
Macro’s per plak (12 stuks):
Kcal 128
Kh 22
Eiwit 4
Vet 2,4