Personal | Make yourself a priority!

Personal | Make yourself a priority!

Ken je dat gevoel.. dat je heel veel wil doen, maar je hebt te weinig tijd? Je hebt zoveel rollen, maar soms moet je gewoon niet te veel willen. Daarom kies ik voor iets nieuws.

Afgelopen twee maanden was ik enorm afwezig in de groep want het werd best veel. Ik werk parttime (drie dagen), de overige dagen ben ik heerlijk met Joshua en ’s weekends doen we altijd leuke familieactiviteiten. We zitten eigenlijk nooit stil. Eigenlijk heb ik mijn ‘rust’ momenten ’s avonds, maar dan ga ik toch werken aan leuke concepten, plannen en noem het maar op. Ik begon weer met hardlopen, wat ik heerlijk vond, maar elke dag zat vol met van alles. Overdag met Joshua en als hij slaapt, dan was ik weer met van alles en nog wat bezig. Ik rust wel veel uit, maar ik kan gewoon niet stil zitten. Ik merk dat ik nu echt iets anders moet doen en dat is gewoon echt rusten like Banksy said. 

Ik ben langs de huisarts geweest en ze gaf meteen aan dat ik te veel aan het doen was. Als moeder doe je al zoveel: huishouden, boodschappen, zorg voor je kind en noem maar op. Daarnaast wil je leuke dingen doen met je partner, vrienden etc. Alleen moet het niet te veel worden.. Soms kan ik ineens janken omdat ik het gevoel heb dat ik faal. Het lukte me vorig jaar wel om te werken ’s avonds en nu niet.. waarom neem ik stappen terug? Ik was zo streng voor mezelf. In mijn eerdere blog gaf ik aan dat ik minder streng voor mezelf moest zijn.. ging even goed, maar was weer snel terug op het oude pad. ik vond het zwak van mezelf dat ik ‘zo’ moe was, maar daarbovenop bleek dat ik vitaminetekort heb én waarschijnlijk bloedarmoede.. Dat verklaart veel en dan helpt het niet dat ik elk weekend vol plan met leuke activiteiten, doordeweeks mommy mode en ’s avonds nog werken aan allerlei dingen..

It has to stop.. Ik twijfelde over deze blog, maar mijn vriendinnen gaven juist aan dat het goed is om ook de zware momenten te laten zien. Ik laat vooral de mooie momenten zien: leuke samenwerkingen, reisjes, events en noem maar op. Ik wil ook laten weten dat het soms heel zwaar is en het goed is om naar je lichaam te luisteren. Het is goed om even een stap terug te doen, zodat je sterker eruit kan komen.

Voorlopig neem ik geen nieuwe klanten aan, doe ik rustig aan. Ik ga meer lezen, schrijven, dansen en oprecht genieten van mijn vrije tijd.  Joshua wordt een groot mannetje en jeetje wat ben ik trots op hem. Ik slik mijn vitamines en ik wil weer lekker fit zijn en terug naar mezelf. Want ja, wat heeft mijn gezin aan me als ik moe ben?

Het is en blijft lastig om niet bezig te willen blijven, maar dan staat je wasje er een dagje langer, eet je een keer iets van de snackbar, don’t be too hard on yourself.

My daily reminder: you are amazing, brave and doing a greaaaatttt job!!

Liefs Hellen

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *