Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Zwanger? 5 tips om de zomer te overleven!

Het is tropisch weer en iedereen smelt ondertussen. Aankomend weekend kan het temperatuur enorm oplopen! Als zwangere kan het best zwaar zijn met het dit weer én daarom deel ik vijf tips. Ik was zelf ook zwanger tijdens de hitte en het hielp enorm.

 1. Stay hydrated

Het klinkt logisch, maar het is belangrijk dat je blijft drinken want je lichaam heeft vocht nodig. Ik drink altijd 2 liter per dag, maar vruchtensapjes of thee               kunnen natuurlijk ook. Ik had altijd mijn dopper fles mee, dus blijf drinken!

 1. Stay healthy!

  Door de hitte is het normaal dat je meer trek krijgt in zout eten. Probeer dit niet te veel te doen, want door zout hou je meer vocht vast wat kan leiden tot opgezwollen voeten en vingers. Dat willen we natuurlijk niet hebben. Probeer meer fruit, salades te eten, lekker fris én gezond.

 2. Comfort is key

  Met dit weer is het van belang dat je je luchtig kleed want je wilt niet te veel zweten. Loszittende kleding van bijvoorbeeld linnen en katoen zorgen ervoor dat je minder zweet. Voorkom donkere kleuren, want die trekken de warmte aan.

 3. Doe rustig aan, voorkom inspanning

  Je wilt van alles doen en jezelf bezig houden, maar het is van belang dat je rustig aandoet. Met een hittegolf is het al warm, je bent (hoog)zwanger dus je kan helaas niet meer veel doen. Probeer soms een dutje te nemen en rustmomenten in te schakelen.

 4. Easy to go!

  Er zitten ook voordelen aan want je kan lekker weinig aan én de mooiste bikini’s rocken. Heb je verlof..? Dan kan je lekker op je gemakkie op de tuin chillen of balkon én genieten van het weer.

 

Bron: Ouders van nu

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *