Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

Business mom Spotlight | Styled by Symone

Business mom Spotlight | Styled by Symone

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Symone


1. Stel jezelf kort voor

Hi mijn naam is Symone Kolf 39 jaar, moeder van een prachtige dochter van bijna 7 jaar. Geboren in Suriname en 17 jaar woonachtig in Amsterdam. Ik ben gecertificeerd Plussize Stylist en werk parttime in de zorg. Negen jaar heb ik mijn eigen transportbedrijf gehad en besloot na een zware periode van mijn passie mijn werk te maken namelijk het stylen van vrouwen. Niets maak mij zo blij als ik zie hoe intens gelukkig mijn klanten zijn na een style of personal shopping sessie. Om mij nog meer te verdiepen in het vak besloot ik in 2019 cursus Personal Styling te volgen by de Style School ByDanie, hier ben ik opgeleid door de beste uit het vak: o.a. Danie Bles. Een onwijs leuke ervaring.! die vele deuren voor mij geopend heeft.

2. Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

De kriebels om iets voor mezelf te beginnen begon al vrij jong, ik wist eigenlijk al vanaf de middelbare school dat ik niet echt voor een baas wilde werken. In 2003 kwam ik naar Nederland voor studie en de liefde. Na vijf jaar startte ik mijn eerste eigen onderneming. Negen jaar door heel Nederland en gedeelte van Europa gereisd of beter gezegd gereden om documenten tot aan vliegtuig onderdelen rond te brengen. Maar helaas in 2017 moest ik stoppen met mijn onderneming omdat ik bepaalde keuzes in mijn leven moest maken en vooral in het belang van mijn dochtertje.

3. Wat waren struikelblokken voor jou?

De grootste struikelblok in mijn leven was toen ik in 2016 dakloos werd samen met mijn dochtertje. In het leven gaat niet alles zoals je dat gepland hebt. In mijn geval kwam het door de verkeerde keuzes die ik gemaakt had in mijn leven. Heb 2,5 jaar in het Leger des Heils moeten wonen wat een enorme omschakeling was voor mij en me dochter, van alles hebben naar bijna niets hebben. Naast het dakloos zijn kampte ik ook nog met depressie, schuldgevoel, schulden, oververmoeidheid  en verdriet. Maar gelukkig heb door Godsgenade al deze struikelblokken overwonnen. 

4. Omschrijf jezelf in vijf woorden

 1. Sterk
 2. Doorzetter
 3. Ambitieus 
 4. Uniek
 5. Zorgzaam 

5. Hoe combineer je het moederschap met jouw werk?

Het combineren van mijn werk en moederschap is nogal lastig en zwaar. Daarom koos ik er bewust voor om parttime in de zorg te werken omdat dit makkelijk te combineren valt met mijn styling werk. Ik heb vaak een wat drukker en strak schema maar heb hierdoor ook genoeg tijd om mijn dochter te helpen met haar schoolwerk en om leuke dingen met haar te doen. Ik vindt het erg belangrijk dat mijn kind de nodige aandacht krijg, al gaat dat soms wat moeilijker. Als alleenstaande moeder heb je het niet altijd makkelijk, maar gelukkig heb ik twee lieve  vriendinnen die altijd bijspringen als het nodig is vooral met oppassen. 

6. Nu met corona is het lastig voor veel ondernemers? Hoe ziet het bij jou eruit? Kan je nog wel thuiswerken of is dat juist lastiger?

Zorg bieden aan ouderen kan helaas niet van uit huis, dus moest ik tijden de uitbraak gewoon werken met alle risico’s van dien. De afgelopen maanden was de druk erg hoog, alles moest omgegooid worden, te denken aan al mijn lopende styling afspraken. Maar gelukkig lang leven Zoom, FaceTime en het voordeel van vooruit werken. Gelukkig hebben we nu wat versoepelde maatregelen en is de rust langzaam aan het terugkeren en kan ik de draad weer oppakken en doen wat ik leuk vindt “ Vrouwen mooi maken. “

7. Wat zijn je trotse momenten?

Mijn trotse momenten:

 1. Het in handen krijgen van de sleutels van ons huis.
 2. Behalen van me Styling Certificaat.
 3. Ondanks mijn financiële situatie ik mij niet laat tegen houden om mijn doelen te bereiken en mijn dromen waar te maken.
 4. Bouwen van mijn eigen website.
 5. Werken op Amsterdam Fashion week met hele leuke designers.

8. Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?

Als Personal Stylist wil je geen “ Nee “ verkopen aan de klant, maar het komt wel eens voor dat je door een te drukke planning een klant moet teleurstellen. Ik vindt het erg belangrijk om tijdens een styling sessie alles rustig en op mijn gemak met de klant kan door nemen. 

Gelukkig heb ik nu een oplossing bedacht. De klanten die ik niet kan aannemen en die niet willen wachten stuur ik door naar mijn collega stylisten en voor klanten die bereid zijn te wachten krijgen een korting op hun geboekte sessie.

9. Wat is jouw ultieme rustmoment?

Mijn ultieme rustmoment: Als mijn dochtertje slaap en ik lekker met een kopje thee of wijntje op de bank zit en geniet van een goeie film of serie. En met het mooie zomer weer lekker in de tuin op mijn lounge bed liggen en kijken hoe mijn dochtertje speelt.

10. Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Aan alle aanstaande business moms: Dream Big, blijf vooral in jezelf geloven maak niet uit hoe zwaar het leven is of in welke situatie je verkeerd. Talk to God, speak through your heart with Him, He will guide you in the right direction. 

Opgeven is geen optie.! 

11. Wat zijn jouw plannen voor 2020?

Als Plussize stylist wil ik een platform creëren die verschillende mogelijkheden biedt voor vrouwen met Plussize maten en natuurlijk ook voor vrouwen met de normale maten. En vrouwen blijven inspireren met mijn Stijl. 

12. Wil je zelf nog wat delen?

Surround yourself with people who are not afraid to invest there time and energy  in you. People who are not afraid to up lift you and push you to a higher level to reach your Dreams and Goals.

Volg Simone op Instagram voor inspirate!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *