Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

HOTSPOT | Harz

HOTSPOT | Harz

Was jij al bekend met Harz? Ik nog niet, maar na een midweekje rondreizen in Harz kan ik je vertellen dat het enorm leuk was, vooral voor kids! In mijn blog lees je meer over Harz en welke activiteiten er zijn voor gezinnen.

Van Amsterdam naar Goslar

Harz is het hoogste middelgebergte van Noord-Duitsland. Vanaf Amsterdam ben je binnen 5 uur met de trein Harz, Goslar. Daarnaast is het een werelderfgoed! Wij waren uitgenodigd voor een reis met verschillende activiteiten als jonge gezin. Wij verbleven 5 dagen in Harz en hebben veel rondgereisd en ik moet zeggen: het was echt een leuke trip!
Wij vertrokken ’s ochtends met de trein naar Goslar en daarvanuit was het maar 9 min lopen naar het eerste hotel. We hadden een kinderruimte geboekt dus op de heenreis hadden we een eigen coupe en Josh vermaakte zich prima. Hij is gek op treinen en we hadden boekjes mee, puzzel, telefoon en ga zo maar door. Het ging eigenlijk best snel.

Heerlijk in de trein, onze inklapbare buggy ging mee, dus dit ging prima!

We kregen enorm veel vragen tijdens onze trip over de buggy want het is enorm licht, makkelijk inklapbaar én comfortabel voor Josh. We gebruiken een buggy zelden nu, maar voor op reis is het wel handig. Ik vond dit echt een handige travel musthave, want met de hoeveelheid activiteiten was het wel fijn dat Josh even kon liggen. We mochten de buggy testen en we zijn tevreden. We hadden op de terugweg bijvoorbeeld vertraging en Josh lag heerlijk in de buggy terwijl we aan het wachten waren. De buggy (zie boven) neemt weinig plek in beslag dus in de trein konden we het makkelijk opbergen en weer opklappen bij het uitstappen.

Wil je meer weten over het product of aanschaffen, bekijk hun website!

Eenmaal aangekomen in Goslar viel het me meteen op dat het echt rustig is. Ik vind dat heerlijk. Een mooie stad met kleurrijke gebouwen, leuke treintjes en een historische touch.

Het hotel Akzent Villa zit op loopafstand van de treinstation. De service was enorm goed. We waren vroeg maar we mochten meteen inchecken. Mooie kamer, minibar en balkon. We waren uitgenodigd voor het Mine Museum. Vanaf het hotel kon je de bus pakken die meteen stopt voor het museum. Kaartje kost €2,90. Het is handig om cash op zak te hebben want het is niet overal mogelijk om te pinnen.
Eenmaal aangekomen was Josh al enthousiast. Je krijgt een helm en Bettina gaf een tour aan ons. Het is er erg interactief, voor een nieuwsgierige peuter was het feest. Het museum is erg groot en heeft een mooie geschiedenis. Josh was nog te jong voor een tour, dus voor hem hadden ze het programma aangepast. Vanaf 6 jaar is het echt interessant maar Josh vermaakte zich prima. Hij mocht in een treintje en je zag dan de oude mijnen. Met een oude lift kon je naar boven en dan had je een prachtig uitzicht. Josh mocht op het knopje drukken kreeg een lampje mee, dat was uiteraard feest voor hem. Daarnaast mochten we naar een oude werkplaats en dat was zo interessant. Hieronder een foto reeks van het museum.

Ze zijn bezig met een peuterprogramms zodat het interessanter voor hen word. Wij kregen een speciale tour voor Josh maar normaliter kan je kiezen uit 2 soorten rondleidingen. Het is mogelijk om de tour in het Engels of Nederlands te boeken. Ik raad Goslar zeker aan in combinatie met het museum. Het is een leuke daguitje voor het gezin (wij vonden het namelijk enorm interessant). Voor Josh was het ook erg interessant en je bent dichtbij de binnenstad. Het zit vooral vol met eettentjes en toeristenshops.
Goslar is een stad als je de rust opzoekt, veel musea wil bezoeken en de stad wil ontdekken. Er zijn ook vooral gezinnen of 50+ toeristen in Goslar. Binnen een uur ben je in Wernigerode waar er nog meer te doen is & wat stadser aanvoelt.

Wil je meer informatie over Harz en andere bestemmingen? Het is ook een aanrader voor wintersport. Hier vind je meer informatie:

Facebook Harzinfo
Harz.mountains Instagram
website

Mijn blog is in samenwerking met Harzinfo samengesteld.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *