Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Het leed dat zindelijk heet

Het leed dat zindelijk heet

Joshua is inmiddels al zindelijk, maar het was echt een journey bij ons.

Zindelijkheid.. ik lees er dagelijks over binnen ons platform. Het is een spannende fase voor veel ouders en dat was het voor ons. Ik dacht er echter te makkelijk over. Ik dacht, komt goed! Uiteindelijk is het goed gekomen, maar man man man, wat was het een proces.

Joshua plaste al snel in het potje, maar poepen ging moeizaam. Hij had ineens zoveel ongelukjes. Hij begreep het wel, maar het ging best moeizaam. Uiteindelijk ging het goed en konden we het afvinken na een zindelijkskalender, reward systeem en ga zo maar door.

Toen kwam de eerste lockdown en ineens kreeg Joshua weer ongelukjes. Ik schrok me rot. Hij ging namelijk prima zelf naar de wc, maar ineens kreeg hij weer ongelukjes. Ik dacht. He? Hoe kan dat nou?

Wat bleek..

Hij had een terugval.. Dat kan gebeuren als er iets gebeurt zoals een verhuizing, krijgen van een broertje of een andere grote verandering. Hij was nog 3, maar de gehele lockdown was natuurlijk ook raar. We zaten ineens thuis, geen opvang..

Gelukkig kwam het goed..

Het was gelukkig van korte duur, maar we moesten echt weer wennen. Eind goed, al goed. Maar ben benieuwd. Hoelang duurde het bij jou?

Beeld: Pixabay

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *